Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výtvarná soutěž pro děti na téma Vesmírný Ještěd

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 31. 07. 2018 00:00

Sdílet článek

Liberecký kraj vyhlašuje výtvarnou soutěž „Vesmírný Ještěd“ u příležitosti 45. výročí televizního vysílače a horského hotelu Ještěd. 

V rámci Oslav Ještědu, které jsou naplánované na 15. září, je pro všechny děti připravena výtvarná soutěž na téma „Vesmírný Ještěd“.  Zvolit mohou libovolnou techniku: malbu, kresbu či koláž.

„Ještěd je jasnou dominantou celého kraje, navštěvují jej celé rodiny s dětmi, a to jak pravidelně místní, tak je také velkým lákadlem a turistickým cílem pro návštěvníky. Při troše představivosti je v něm možné vidět vesmírnou loď a od toho se odvíjí také letošní téma oslav. Chceme nechat fantazii dětí, aby se vydala do vesmírných světů, ve kterých bude mít Ještěd své místo,“ popisuje motivaci k uspořádání soutěže Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje

Výtvarná soutěž probíhá od 1. srpna do 8. září a je určena dětem ve třech kategoriích:

  • kategorie do 6 let, žáci ZŠ a MŠ
  • kategorie do 11 let
  • kategorie do 15 let

Představte si, že malý Marťan, kterého můžete najít kousek od vysílače Ještěd, se rozhodne pozvat k sobě na návštěvu na Ještěd své vesmírné kamarády. Jak to asi dopadne, když se u Ještědu potká parta mimozemšťanů? Stane se z Ještědu vesmírná raketa, až se rozhodne malý Marťan vrátit s kamarády zpátky na Mars? I to může posloužit jako námět pro výtvarná díla.

Obrázky je možné zaslat do 8. září naskenované na email: katerina.horackova@kraj-lbc.cz nebo poštou na Krajský úřad Libereckého kraje, Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec. Obálku nezapomeňte označit nápisem „Soutěž“.

U každého z obrázků musí být uvedeno jméno a příjmení autora, věk, kategorie, název díla a adresa.

Vítězové, kteří se umístí na prvním, druhém a třetím místě v jednotlivých kategoriích budou odměněny dárky Libereckého kraje a jeho partnerů. Ceny budou zaslány na adresy vítězů.

Další informace k soutěži: 

Termín vyhlášení výsledků: 14. září 2018. Vyhodnocení soutěže: Proběhne po ukončení soutěže a bude provedeno ustanovenou komisí. Zveřejnění výsledků soutěže: na internetových stránkách www.liberecky-kraj.cz a fb Libereckého kraje (/regionliberec/) 
Důležitá upozornění: práce zařazené do soutěže se nebudou po jejím skončení vracet zpět jednotlivým autorům. Liberecký kraj si vyhrazuje právo na otištění těchto prací ve svých prezentacích. Liberecký kraj si jako organizátor soutěže vyhrazuje právo na případné změny v charakteristice a pravidlech soutěže

Pravidla

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky