Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Výlet po hřebenech Krkonoš zakončí odměna: Mumlavské vodopády

19. 11. 2020

Pořádně do těla si dají ti, kteří se vypraví na celodenní výlet přes Čertovu horu na hřebeny hor. Trasa, která je dlouhá 23 kilometrů, potěší především aktivní a zvídavé turisty.  Odměnou za náročnou túru jim budou čarokrásné Mumlavské vodopády.

„Z Harrachova až na Čertovu horu se cesta po zelené značce klikatí pořád do kopce. Pokud by to pro někoho bylo příliš náročné, může si cestu zkrátit lanovkou. Chce to vyrazit co nejdřív, než sníh tento pěší výlet nedovolí,“ uvedla  Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Z dřevěné vyhlídky na Čertově hoře je krásný výhled na Harrachov. Odtud vede cesta dál po modré Janově cestě na Studenov, na Ručičky a Dvoračky a dál vzhůru po červené značce nahoru na Růženčinu zahrádku.

Cesta vede úbočím vrchu Kotel, který je právem považován za jednu z nejkrásnějších hor v celých Krkonoších. Díky krásným výhledům cesta pěkně ubíhá. Koho ještě nebolí nohy, ten si může udělat odbočku k Harrachovým kamenům a užít si krásu hor. Ke Čtyřem pánům je to kousek, od nich pak klesá cesta po Harrachově cestě na rozcestí s názvem Krakonošova snídaně a pokračuje po Naučné stezce Živá a mrtvá Mumlava.

Energii, kterou turisté vydají při výstupu, dočerpají u Mumlavských vodopádů. Nejbohatší z Krkonošských vodopádů s vymletými obřími hrnci, a doslova mumlajícími kaskádami patří právem mezi nejkrásnější v Čechách. 

Mapa trasy se nalézá na odkazu https://mapy.cz/s/bopepufese.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324