Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V jabloneckém Eurocentru ve čtvrtek 20. 3. začíná veletrh Euroregion Tour

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 03. 2014 16:29

Sdílet článek

V areálu Eurocentra v Jablonci nad Nisou se od čtvrtka 20. do soboty 22. března uskuteční již 14. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu EUROREGION TOUR 2014. Akce, kterou ve spolupráci pořádají Liberecký kraj, statutární města Jablonec nad Nisou a Liberec, Eurocentrum Jablonec nad Nisou, Okresní hospodářská komora v Jablonci n. N. a společnost Sundisk, bude slavnostně zahájena 20. března v 10:00 hodin. Záštitu nad veletrhem převzala ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová.

„V letošním roce bude veletrh propagován mottem Po stopách letokruhů a zaměřenna dřevo a vše, co s ním souvisí. Partnerem letošního motta jsou Lesy ČR, Krajské ředitelství Liberec. Tímto tématem chtějí pořadatelé podpořit návrat k přírodě, venkovskou turistiku, lidovou architekturu, zejména podstávkové domy, regionální výrobky, pěší a cykloturistiku, nově proznačenou turistickou trasu po hřebenech hor Libereckého kraje - Hřebenovku, naučné stezky a další navazující nabídku.“  prozradila náměstkyně hejtmana pro cestovní ruch, památkovou péči a kulturu Hana Maierová.

Veletrh tradičně přinese pestrou turistickou nabídku krajů, regionů, měst a obcí, cestovních a dopravních kanceláří, lázní a wellness, památek, center volnočasových aktivit a dalších subjektů z oblasti cestovního ruchu. Z vystavovatelů se představí např. Královéhradecký kraj, Moravskoslezský kraj, turistický region Východní Čechy, Památník Lidice, Zlatý pruh Polabí, Dolní Poohří, Českosaské Švýcarsko či německý region Neisseland nebo slovenský Severovýchod Slovenska. Zcela poprvé se veletrhu zúčastní Slovinská centrála cestovního ruchu.

Návštěvníky čeká bohatý kulturní program, odborné přednášky, ochutnávky, řemeslníci a prodejci regionálních produktů, zábava pro děti i dospělé se sponzoringem Tamarína pinčího z liberecké ZOO, filmový festival, ukázka historických vozů a autobusů, výstava dřevěných modelů lidové architektury, fotografie zajímavostí na trase Hřebenovky nebo výstava „Dvě města, dva kameny“. „Dalším lákadlem bude jistě koncert skupiny Divokej Bill, který se v jabloneckém Eurocentru uskuteční v sobotu 22. 3. 2014 večer.“ doplnila náměstkyně Hana Maierová. 

Vstup na veletrh je i letos zdarma.

Otevírací doba veletrhu:
20. 3. čtvrtek: 10:00 – 18:00
21. 3. pátek:10:00 – 18:00
22. 3. sobota: 9:00 – 12:00

Kompletní informace o veletrhu a doprovodném programu najdete na webových stránkách veletrhu  www.euroregiontour.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky