Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tvář a život Krkonoš představí série podcastů

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 05. 04. 2022 12:40
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Zvukový pořad, který lze poslouchat online nebo prostřednictvím aplikace v telefonu, a to kdykoliv – třeba při řízení v autě, čekání u lékaře nebo doma na gauči. Destinační společnost Krkonoše  – svazek měst a obcí představí právě prostřednictvím podcastů drahocennost Krkonošska s jeho kulturním, přírodním i historickým dědictvím. Série nese název Naše Krkonoše Podcast.

Pilotní díl již vyšel a je ke slyšení na Spotify prostřednictvím odkazu https://open.spotify.com/episode/5kx2w19mNx16gQwnPUlnvY či shlédnout na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=udRt5i1c60w. Prvním hostem podcastu ze zvukové knihovničky Svazku Krkonoše je Jiří Louda, historik Krkonošského muzea Správy Krkonošského národního parku, ve druhém díle o životě v horách bude vyprávět farmářka a hospodářka Radka Mlejnková.

Průvodkyní všemi díly bude slovenská moderátorka Mária Maťková. Pochází z Malé Fatry, většinu dospívajícího života prožila v Čechách. Její nejlepší profesní zkušeností bylo moderování na Rádiu 1. Poté objevila svou dobrodružnou duši a několik let cestovala. Láska nejen k přírodě ji nakonec zavedla do srdce Krkonoš, které se staly jejím novým domovem.

Jednotlivé díly se zaměří na různá témata. Například  jak a kdy byly nejvyšší české hory osídleny, jaká je historie turismu, proč a jak vznikl národní park, proč se věnovat ochraně přírody, jak se v ní chovat, jak ji chránit, kde a proč jsou dodržovány tradice apodobně. K posluchačům promluví například historik, vědec, řemeslník, budař, starosta, fotograf či umělec a podobně. Jedno mají společné: jsou to lidé, kteří v Krkonoších žijí, tvoří, pracují a hlavně – pro Krkonoše by dýchali.

Kdo má nápady na téma, otázky nebo se chce podělit o svůj dojem z jednotlivých dílů, může napsat na e-mail podcast@krkonose.eu.

TZ: Destinační společnost Krkonoše  – svazek měst a obcí

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky