Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Turistické noviny Libereckého kraje lákají k návštěvám severu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 02. 05. 2022 16:05
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Nápor návštěvníků po dvouleté koronavirové pauze očekávají turistické destinace. Liberecký kraj je na návrat tuzemských i zahraničních turistů připraven a začíná lákat k návštěvám. První marketingovou vlaštovkou jsou Turistické noviny Libereckého kraje, které vyšly v pátek 29. dubna a představují širokou paletu možností, jak v kraji na severu trávit nejenom prodloužený víkend, ale třeba i celou dovolenou.

„Snažíme se všemi možnými způsoby informovat návštěvníky o možnostech trávení času v Libereckém kraji. Je jich skutečně nepřeberné množství a my chceme, aby lidé měli přehled a mohli se rozhodnout pro to, co je jejich představám a naturelu nejbližší. I v nově vydaných turistických novinách najdou dobré tipy,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Dvacet čtyři stran obsahuje informace, novinky a pozvánky na zajímavé akce. Představí se jednotlivé turistické regiony, od Krkonoš na východě přes Český ráj s Máchovým krajem, které leží na jihu kraje až po Jizerské hory, které jsou naopak na severu a Lužické hory na západě. Nechybí aktuality z Křišťálového údolí – tam mimo jiné chystají velký letní festival Crystal Valley Week.

K návštěvám zvou také muzea, galerie, jednotlivá města nebo botanická a zoologická zahrada. Milovníci klidu a pohody naopak ocení Skryté skvosty: tipy na místa, která jsou báječná, ale davy návštěvníků je ještě neobjevily.

Letošní léto bude také ve znamení pohody a romantiky neboli Železničních skvostů – výletů vlakem, ať už pravidelnou linkou, nebo parním veteránem. Nabízí se třeba zubačka, nejstrmější tuzemská železniční trať z Tanvaldu do Kořenova, Pojizerský Pacifik, který návštěvníky mimo jiné doveze k památce UNESCO či Sklářská lokálka, která zaveze téměř až k rozžhavené huti.

Turistické noviny Libereckého kraje jsou v distribuci na novinových stáncích, v síti informačních center, na pokladnách kulturních příspěvkových organizací Libereckého kraje a také u sítě partnerů. Jsou také k dispozici v elektronické podobě na turistickém portále https://www.liberecky-kraj.cz/cs/brozury-ke-stazeni.html. Nejaktuálnější informace jsou pak k dispozici na sociálních sítích Facebook, Instagram a Tik Tok pod profily Region Liberec.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky