Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sezona je za dveřmi, Liberecký kraj láká turisty přes Instagram

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 08. 06. 2021 15:36
  • Cestovní ruch
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Značka Region Liberec, jejímž prostřednictvím se prezentuje turistická nabídka Libereckého kraje a jeho regionů, se rozrůstá. Aktuálně se představil na sociální síti Instagram nový profil, zaměřený na zahraniční klientelu – primárně na Polsko, Německo a další evropské země.

Turistická sezona začne již brzy a přeshraniční cestování nabývá díky covidovým pasům reálné obrysy. „Jsme si vědomi toho, že v letošním roce bude ještě turistická sezóna takříkajíc testovací a z pohledu návštěvnosti ze zahraničí opatrná a omezená. Chceme, aby návštěvníci, kteří k nám přijedou, dostali servis pokud možno ve své rodné řeči nebo alespoň v běžně užívané angličtině. Máme to za samozřejmou součást služeb pro ně,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Nový profil pod názvem Eenjoy Region Liberec pomocí atraktivních snímků představí ta nejzajímavější místa. Popisky budou  ve třech jazycích – němčině, polštině a angličtině.

„Na Instagramu se samozřejmě prezentujeme už řadu let, ale zejména směrem k českým návštěvníkům. Naším dlouhodobým cílem je prezentace regionu v zahraničí. Po spuštění anglické prezentace turistického portálu www.liberecky-kraj.cz loni v listopadu je toto další logický krůček do naší propagační mozaiky,“ doplnila Vinklátová.

Před startem letní sezony bude také představen inovovaný turistický portál, který shrne vše potřebné k návštěvě Libereckého kraje na jednom místě. Největší změnou bude nová rubrika Blog, ve které si návštěvníci přečtou souhrnné tipy – třeba co dělat, když prší, kde jsou ty nejlepší výhledy anebo kam s dětmi.

 

Souhrn prezentace pod hlavičkou Region Liberec na webu a sociálních sítích:

CZ - https://www.liberecky-kraj.cz/

EN - https://www.liberec-region.com/

DE - https://www.regionliberec.de/

PL - https://www.liberec-region.pl/

Facebook – https://www.facebook.com/regionliberec

Instagram ČJ - https://www.facebook.com/regionliberec

Instagram cizojazyčný - https://www.instagram.com/enjoyregionliberec/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky