Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Po Krkonoších a Lužických horách zamířili Kluci z Prahy do Jizerek

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 08. 11. 2022 15:00
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Již třetí video natočili v Libereckém kraji Janek Rubeš a Honza Mikulka – pražská dvojice, která působí na youtubových kanálech Kluci z Prahy a Honest Guide. Tito mladí tvůrci v minulosti zavítali do Krkonoš a Lužických hor, tentokrát pokračovali v poznávání Libereckého kraje v Jizerských horách. Prostřednictvím videí se snaží turisty zábavnou formou vzdělávat a inspirovat.

„Oblíbená dvojice přibližuje zejména mladší generaci přitažlivým způsobem zajímavosti a krásy navštívených oblastí. Dokáže inspirovat lidi i ze vzdálených koutů naší země k návštěvě. Snažíme se využívat různé formy propagace a toto je jedna z nich,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Ve videu se youtubeři zaměřili na poznávání přírodních krás a na všechna nevšední místa, která tyto hory nabízejí. V jejich hledáčku tak nesměly chybět Jizerskohorské bučiny zapsané na seznam UNESCO, rašeliniště Na Čihadle, osada Jizerka, Prezidentská chata nebo Protržená přehrada. Ke konci svého putování zavítali i do Jablonce nad Nisou, kde nevynechali rozhlednu Petřín nebo La Kavárnu.

Premiéra videa bude v neděli 13. listopadu v 18 hodin na youtubových kanálech Honest Guide i Kluci z Prahy. Řada dalších podzimních a zimních tipů se nalézá také na facebookovém profilu REGION LIBEREC.  Zajímavé možnosti nabízí i profil Visit Jizerky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky