Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj, turistů ráj.  Zamířili sem holandští bloggeři i Pták Loskuták

25. 08. 2020

V souvislosti s koronavirovou krizí trávila většina Čechů svou dovolenou v tuzemsku. Rozjela se celá řada propagačních kampaní a pozadu nezůstal ani Liberecký kraj. Jeho krásy se tak objevily na televizních obrazovkách, na webech výletujících bloggerů a na sociálních sítích cestujících influencerů.

Na začátku července do kraje zavítal herec a moderátor Petr Rychlý se svým pořadem Loskuták na výletě v produkci TV Nova. Diváky pozval k návštěvám hradů, zámků, zdejších přírodních krás i regionálních výrobců. Olympionici Eva Samková s Tomášem Krausem se zase na kraj podívali okem sportovců. Návštěvou zdejší region poctili též influenceři Kubajszcom, Petra Tylšová a Travel with blondie. Ti poznali to nejlepší z Jizerských a Lužických hor a se svými zážitky se podělili na Instagramu a Facebooku.

„V letošním roce se nám podařilo nalákat především tuzemské návštěvníky a věřím, že i podzimní počasí bude nakloněno jejich víkendovým návštěvám. Již nyní ale myslíme také na ty zahraniční, protože pandemická opatření časem pominou a lidé začnou opět cestovat. A my chceme, aby mířili právě k nám. Proto jsme rádi, že sem v současné době jezdí novináři ze zahraničí proto, aby poznali krásy naší krajiny i zajímavosti, jakou je třeba sklářské řemeslo,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V druhé půli prázdnin se na poznávací výlety vydaly hned tři skupinky holandských bloggerů. Yvonne van der Laan se zaměřila primárně na cestování se svými dětmi. Neminula libereckou zoologickou zahradu ani IQLANDII a nakonec zamířila se svými dětmi do přírody pokochat se krásami Prachovských skal. Bloggerka IkReis se také vypravila do Liberce s dětmi; nejvíce je uchvátil Ekopark. Lidé tvořící blog Reizen & Reistips během tří dnů navštívili v kraji prakticky vše. První den začali výletem na Ještěd a zamířili až do Jizerských hor na Protrženou přehradu. Druhý den si prošli krásy Prachovských skal a nechali se unést přírodou kolem Riegerovy stezky. Výlet zakončili návštěvou Trosek a Šmuzea mladoboleslavské škodovky.

Kraj je součástí i několika úspěšných letních kampaní. Agentura CzechTourism jich nabídla hned několik celostátních a své vlastní uchystaly i jednotlivé turistické oblasti Libereckého kraje. Krkonoše přicházejí s projektem Neznámé Krkonoše, jehož prostřednictvím lákají na prozkoumání méně známých vrcholů svých hor. Lužické hory naopak představují netradiční putování formou Pivních stezek. Máchův kraj si zas připravil Gastromapu Karla Hynka se spoustou netradičních občerstvení, Český ráj letos opět patří dětem a Jizerské hory zase lákají na své výhledy a rozhledny. Tipy na výlety naleznete na webu www.liberecky-kraj.cz.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324