Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj bude opět v televizi. Díky turistickému přechodu Stezka Českem

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 04. 03. 2024 15:03
  • Cestovní ruch
  • Sociální

Sdílet článek

 

Tisícikilometrový severní a stejně tak dlouhý jižní přechod přes celou zem – to je Stezka Českem, oficiální přechod rozdělený do dvou desítek etap, který cestovatelům nabízí nekonečné možnosti.

Fenomén Stezky Českem představí televizní cyklus z produkce Česká televize. Desetidílným seriálem, který zachycuje trasu prvního oficiálního a současně nejdelšího tuzemského přechodu podél hranic Česka, provede diváky herec Miroslav Vladyka.

Kdo by chtěl sledovat celé putování, nechť zapne televizi ve čtvrtek 7. března. Cesta začíná ve 20.50 na kanálu ČT2. Liberecký kraj se objeví v třetí a čtvrté etapě stezky – 21. a 28. března.

„Představování zajímavých míst nebo třeba tradičních řemesel našeho kraje v celostátních médiích je z hlediska získávání nových návštěvníků klíčové. Z dotazování víme, že se řada lidí inspiruje k cestě právě v pořadech, které moderují známé osobnosti,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Seriál představí i příběhy lidí, kteří stezku šli či jsou s ní spojení. Jde například o Trail Angels, tedy dobré duše, které cestovatelům poskytují nocleh, zázemí pro hygienu či jídlo a pití. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky