Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Léto v Libereckém kraji potěší cyklisty, vodáky i šotouše

11. 05. 2021

Mnoho zajímavých způsobů, jak strávit letní dovolenou nabízí Liberecký kraj. Na své si přijdou turisté vyhledávající samotu, zdatní, ale i klidnější cyklisté, milovníci skla a bižuterie, obdivovatelé památek, přírodních krás, jakož i adrenalinoví nadšenci.

„Každý má touhu o dovolené někam vyjet a nezůstávat doma. Přitom není třeba jet nikam daleko. Náš malý kraj může i místním nabídnout mimořádné zážitky. Je tu skvělé prostředí pro sportovně založené návštěvníky, stejně jako pro ty, pro které jsou na prvním místě kultura, památky a skvělé řemeslné tradice,“ doporučuje Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Český ráj láká horolezce i zájemce o let balónem. Lužické hory volají bikery a milovníky dlouhých výšlapů v sedle kola. Naopak do Jizerských hor je vhodné nazout pohorky a prošlápnout si hory od západu až na východ, třeba po trase Hřebenovky – viz odkaz https://www.hrebenovka.cz/.

Máchův kraj je tradičně ve znamení vody, ať už plážové pohody u českého moře, nebo splutí Ploučnice. A Krkonoše? V nejvyšších českých horách je možné se projet po skvělých bobových dráhách či si v zábavních parcích užít koktejl pořádného adrenalinového dobrodružství.

Opět se otevírá Křišťálové údolí, svět třpytivého skla, bižuterie a drahých kamenů, který má svůj domov právě zde v Libereckém kraji. I letos oblíbená vstupenka Crystal Valley Ticket umožní v období od začátku června až do konce září vstup do více než dvaceti skvělých míst. Více informací je k dispozici na webu https://ticket.crystalvalley.cz/.

Kraj již tradičně láká na skryté skvosty – méně známá a navštěvovaná místa, zato úžasná, jako například údolí řeky Kamenice či okolí Zákup. Představují se i skryté železniční skvosty, tedy výlety po půvabném světě lokálek. Je libo se projet nejstrmější železnicí v České republice? Nebo se nechat nadchnout uměním starých stavitelů, kteří překlenuli údolí majestátními mosty a hory provrtali tunely? Vše je možné. Skvělým průvodcem může být nová Euro Nisa Ticket, jízdenka platná buď jeden nebo tři dny, a to ve všech druzích veřejné dopravy po celém území kraje a v polském a německém příhraničí.

Na návštěvu se také těší hrady a zámky, rozhledny a další atrakce v jednotlivých turistických regionech. Všechny čerstvé informace jsou na sociálních sítích pod profily Region Liberec a na turistickém portále www.liberecky-kraj.cz.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324