Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Křišťálové údolí otevře o víkendu své brány a láká na soutěž o ceny

04. 04. 2022

Velikonoční svátky sice přijdou až příští týden, oslavit je bude možné ale už tento víkend v Křišťálovém údolí. V sobotu 9. a neděli 10. dubna se tam uskuteční dva dny otevřených dveří ve sklárnách, ateliérech a muzeích.

Zblízka tak bude možné poznat místa, kde se vyrábí velikonoční ozdoby, šperky, bižuterie a skleněné výrobky. Velikonoční program si připravila i některá muzea.

„Akci jsme sice nazvali Velikonoce v Křišťálovém údolí, ale zcela záměrně se koná právě týden před těmito významnými křesťanskými svátky. Je to právě včas na to, pořídit si u sklářů a výrobců bižuterie originální velikonoční dekorace, které pro návštěvníky připravili,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Zájemci se mohou také zapojit do soutěže o ceny. Pravidla jsou jednoduchá – stačí navštívit během víkendu tvořivé dílny, ateliéry, šperkaře či skláře ze seznamu, který je na odkazu https://crystalvalley.cz/.../velikonoce-v-kristalovem-udoli.

Návštěvníci získají na každém místě unikátní kód, který vyplní spolu s kontaktem na sebe do formuláře na webu Křišťálového údolí. Losování výherců proběhne v týdnu od 11. dubna. Jednou z cen bude například originální zlaté vejce.

 

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324