Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj poskytne turistickým oblastem miliony. Chce zlepšit nabídku pro návštěvníky

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 12. 03. 2024 10:09
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

S pěti turistickými oblastmi spolupracuje v rámci rozvoje cestovního ruchu Liberecký kraj. Jsou jimi Český ráj, Jizerské hory, Krkonoše Lužické hory a Máchův kraj. Díky této spolupráci  se rozvíjí cestovní ruch a zlepšuje se nabídka zajímavostí pro turisty.

V roce 2024 obdrží každá turistická oblast dvoumilionovou dotaci z rozpočtu Libereckého kraje. Její získání je však podmíněno plněním konkrétních aktivit v průběhu celého roku a také prokázáním splnění povinných výstupů. Od tohoto kroku si Liberecký kraj slibuje další rozvoj a profesionalizaci destinačních společností, které se starají o oblast cestovního ruchu.

Novinkou letošního roku je stanovení a plnění individuálních rozvojových aktivit všech destinací. „Uvědomujeme si, že je každá destinace jiná a má jiné potřeby, proto jsme přistoupili k tomu, že jim necháme i prostor na rozvoj v tom, co nejvíce potřebují,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Zatímco v Českém ráji se zaměří na optimalizaci turistického informačního systému, v Krkonoších se pustí do aktualizace strategického dokumentu potřebného k dalšímu rozvoji cestovního ruchu. „V Máchově kraji přišli v roce 2023 s produktem Karta hosta, a protože se jednalo o úspěšný produkt, chtějí v něm pokračovat,“ dodala Květa Vinklátová.

V Lužických horách stojí pro tento rok v popředí zpracování dalšího fenoménu regionu – podstávkového domu. Cílem je otevřít tyto objekty, typické pro tamní oblast návštěvníkům. „Co se týká Jizerských hor, tak zde si kladou za cíl rozvíjet partnerskou síť a představovat nejen centrální část Jizerek, ale zaměřit se i na městskou turistiku,“ doplnila Květa Vinklátová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky