Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kam vyrazit s dětmi když prší? Za strašidelnými pohádkami i do bunkru

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 27. 08. 2021 14:06
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

 

Oproti jiným regionům patří Liberecký kraj mezi ty deštivější. Proto je dobré mít náhradní možnosti na trávení dovolené nebo třeba jen volného víkendu v případě ošklivého počasí – zvlášť, když se jedná o čas trávený s dětmi. 

„V našem kraji se nabízí spousta míst, kam se lze vydat s dětmi za špatného počasí. A skutečně tam najdou bohatý program. Během let se situace v nabídce pro tuto cílovou skupinu velmi rozšířila a cíle zaměřené na rodiny s dětmi jsou dnes po celém kraji,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V Liberci si lze naplánovat výlet za chytrou zábavou do iQLANDIE. Toto čtyřpatrové vědecko-zábavní centrum pomůže potrénovat mozkové závity nejen dětem. Právě ony si rozhodně najdou to, co je zajímá mezi deseti expozicemi, v nichž si budou nejen hrát, ale i experimentovat.

V herně Mlýn, která se nachází v autokempu Sedmihorky v Českém ráji, na děti pod střechou čeká labyrint složený z tobogánů, klouzaček a vodopádů. Rodiče si mezitím v kavárně mohou vychutnat kávu z regionální pražírny a sladkosti. 

Všechny malé kreativní duše pak určitě nadchne Centrum textilního tisku v České Lípě. Interaktivní expozice seznámí s historickými i současnými nejmodernějšími způsoby potisku textilu. Nabízí se také možnost si potiskování textilu hravou formou vyzkoušet. Pro děti je pak přichystáno potiskování pomocí razítek, či koutek s omalovánkami. V České Lípě stojí za vidění také galerie Veřejného akvária.

Nadšence do vojenství potěší výletem do tvrze Stachelberg. Pevnost s expozicí a zajímavým podzemím je přístupná pro návštěvníky v pěchotním srubu T-S 73, jediném vybetonovaném objektu na pevnosti. Jedná se o unikátní bunkr, který představuje jeden ze tří největších pěchotních srubů československé pevnostní výstavby. Základ expozice tvoří výkresy, plány a dobové i současné fotografie. Důležitou součástí jsou trojrozměrné exponáty – pěchotní zbraně a modely pevnostních objektů.

Děti, které mají rády komiksové příběhy čtyř zvířátek – fenky Fifinky, prasátka Bobíka, kocoura Myšpulína a zajíce Pindi, jistě okouzlí Muzeum Čtyřlístek na zámku v Doksech. Kromě muzea je možno na zámku v Doksech navštívit i Labyrint strašidelných pohádek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky