Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kam na zimní dovolenou? Do Libereckého kraje

01. 10. 2021

Devátým rokem se uskutečnila internetová soutěž Kraj mého srdce, která sleduje oblíbenost jednotlivých krajů České republiky podle toho, jaké skýtají možnosti trávení volného času. Liberecký kraj potvrdil svou pověst kraje sněhu a ledu, protože zvítězil v kategorii KAM na zimní dovolenou. Na dalších příčkách se umístily kraje Moravskoslezský a Královehradecký.

Výsledky soutěže byly vyhlášeny v Rožnově pod Radhoštěm v rámci jednání Komise Rady Asociace krajů ČR pro cestovní ruch. Ocenění si převzala náměstkyně hejtmana pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Květa Vinklátová.

„Liberecký kraj se v anketě, konkrétně v tématu zimní dovolené, umísťuje tradičně na první příčce. Víme ale, že máme mnohem více co nabídnout i v jiných částech roku, než jenom v zimě. Snažím se pracovat na tom, aby si lidé spojili náš kraj i s dalšími tématy,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Zajímavostí je, že Liberecký kraj se umístil na 4 místě v absolutním pořadí krajů. Před ním jsou kraje Jihomoravský, Jihočeský a Moravskoslezský.

Pořadatelem ankety, jež se koná pod záštitou právě Asociace krajů České republiky, je tradičně Vydavatelství KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou PVA Expo Praha. Cílem ankety je zjistit a meziročně porovnat vývoj oblíbenosti krajů z pohledu návštěvníků a jejich volnočasových aktivit.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324