Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Golf – sport pro každého. Nejvýš položené hřiště v Česku obklopují hvozdy Krkonoš

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 06. 09. 2021 18:02
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

 

Zábava pro horních deset tisíc. Takové přízvisko si s sebou dlouhá léta nesl golf, oblíbený zejména mezi dobře situovanými podnikateli. Časy se však změnily a oddávat se tomuto sportu může prakticky každý. Liberecký kraj se navíc může pochlubit nejvýše položeným golfovým hřištěm z celé republiky.

„Golfová hřiště navštěvují i lidé s běžnými příjmy a Liberecký kraj nabízí hned několik možností, kde mohou tento sport provozovat,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Golfových hřišť je Česku více, to nejvýše položené se nachází v Harrachově. Tamní Golf Club se nalézá ve výšce 730 metrů nad mořem a obklopuje jej malebná příroda západních Krkonoš.

Jedno z golfových hřišť, která umožňují i úplným začátečníkům poznat taje golfové hry a začít ji aktivně provozovat, je golfové hřiště Grabštejn. Královský Golf Club Malevil zase nabízí osmnáctijamkové hřiště rámované hvozdy a typickými kužely lužických kopců. Golfové hřiště s mistrovskými parametry nabízí Ypsilon Golf Resort LiberecLiberecký Golf Club se pak rozkládá na úctyhodných 40 hektarech, kde je aktuálně 18 normovaných jamek, otevřený i krytý driving range pro trénink odpalů i cvičný putting green.

Náročnější golfisté si na své přijdou na údajně jednom z nejkrásnějších českých přírodních hřišť, které obhospodařuje Golf Club Ještěd. Nachází se na slunném úpatí Ještědu. Hřiště je technicky náročné a skrývá v sobě řadu vodních překážek i terénních záludností.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky