Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Geopark UNESCO Český ráj musí prokázat, že může dál nést své jméno

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 15. 10. 2021 15:56
  • Cestovní ruch
  • Rozvoj

Sdílet článek

O potvrzení toho, že může dále používat svou značku, se bude ucházet Geopark UNESCO Český ráj. Návštěvou jej ve dnech 24. až 28. října poctí Kristin Rangnes, prezidentka sítě evropských geoparků z norského geoparku UNESCO Gea Norvegica, a Elena Mateo ze španělského geoparku UNESCO Ostrovy Lanzarote a Chinijo.

Obě dámy byly nominovány pařížským sekretariátem Globálních geoparků UNESCO, aby vykonaly v Geoparku Český ráj takzvanou revalidační misi. Náš geopark totiž jako jediný v Česku nese značku UNESCO. Revalidace se uskutečňuje každé čtyři roky a geopark UNESCO musí prokázat, že plní podmínky, které tato značka vyžaduje. Revalidace měla proběhnout již v loňském roce, avšak z důvodu protipandemických opatření souvisejících s koronavirem byla přesunuta na letošek," vysvětlila ředitelka geoparku Blanka Nedvědická.

Záštitu nad akcí převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který přivítá obě dámy osobně 25. října v Turnově.

TZ: Geopark Český ráj

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky