Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Bezděz, Frýdlant i liberecká radnice. Výstava v Bruselu představuje krásy kraje

05. 09. 2022

Obdivovat snímky přírodních krás, kulturních památek a architektonických skvostů České republiky mohou do 30. září na třiašedesáti panelech návštěvníci Bruselu před budovou Evropské komise Berlaymont. Výstava vznikla pod záštitou Věry Jourové, místopředsedkyně Evropské komise za podpory Evropské unie a Ministerstva zahraničních věcí České republiky při příležitosti předsednictví České republiky v Radě Evropské unie.

Cílem projektu je inspirovat návštěvníky výstavy k dalšímu poznávání Česka. „Zahraničním návštěvníkům má Liberecký kraj rozhodně co nabídnout. A české předsednictví Evropské unie je vynikající příležitostí se představit. Využíváme této možnosti a ukazujeme nejznámější místa našeho kraje,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Mezi 120 barevnými velkoformátovými fotografiemi nechybí ani motivy z Libereckého kraje. Představují se hrady Bezděz a Trosky, zámky Frýdlant, Hrubá Skála a Sychrov, hotel a vysílač Ještěd a liberecká radnice. Autorem snímků je Libor Sváček, který je vybral ze své autorské fotografické publikace Česká republika – to nejlepší z Čech, Moravy a Slezska.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324