Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj nabízí majitelům památek účast na Dnech lidové architektury

18. 01. 2022

Velkou pozornost v kraji tradičně získávají Dny lidové architektury, akce, zaměřená na lidové stavby, zvyky, životní styl i zábavu. Letošní, již desátý ročník,  se uskuteční 23 a 24. července. Majitelé historických stavení se mohou k této události připojit.

„Budeme rádi, pokud naši dosavadní nabídku obohatí některý z dalších majitelů objektu tohoto typu. V minulém roce přibyla Stará škola v Křižanech a navštívilo ji opravdu mnoho lidí. Jsme z velké části v oblasti bývalých Sudet a zájem lidí o historii je o to cennější,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Podmínkou účasti je zpřístupnění objektu zdarma a uspořádání doprovodného programu. Doprovodný program by se měl  zaměřovat na lidovou kulturu a zvyky; jeho podoba záleží čistě na kreativitě a možnostech pořadatele. Prezentovat se mohou kulturní památky i stavby, které jimi nejsou.

Liberecký kraj akci podporuje příspěvkem na doprovodný program a prezentací akce prostřednictvím letáků, plakátů, založením a správou facebookové události, založením a správou webových stránek, inzercí v tisku a zajištěním profesionálního fotografa.

Koho tato nabídka zaujala, může zaslat přihlášku s bodově vypsaným programem do 22. dubna 2022. Více informací o akci i formulář přihlášky a termíny se nachází na odkazu https://kultura.kraj-lbc.cz/page412/dny-lidove-architektury.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324