Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výměna stráží. Vedení liberecké knihovny přebírá nová ředitelka 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 31. 03. 2021 14:58
  • Kultura

Sdílet článek

Blanka Konvalinková, která 11 let úspěšně řídila Krajskou vědeckou knihovnu v Liberci, odchází k 31. březnu ze své pozice a vedení knihovny předává své dlouholeté kolegyni a zástupkyni Daně Petrýdesové, jež uspěla ve výběrovém řízení a funkci převezme od 1. dubna.

V posledních letech, pod vedením Blanky Konvalinkové, se knihovna rozvinula v moderní instituci, která nabízí knihovní a výpůjční služby nejen fyzicky, tedy tradičním způsobem, ale realizuje je i prostřednictvím nejmodernějších technologií v prostředí internetu. Stala se také místem setkávání a významným kulturním a vzdělávacím centrem města a regionu, které nabízí širokou škálu pořadů, besed a výstav, dále spolupracuje se školami a také vzdělává učitele v oblasti rozvíjení čtenářských dovedností.

„Krajskou vědeckou knihovnu vedly vždy silné osobnosti a každá ji posunula o kus dopředu. Blance Konvalinkové náleží poděkování za léta práce v knihovně a nadšení, se kterým ji dělala. Krajská vědecká knihovna má skvělou pověst nejen v Liberci, ale v celém kraji a daleko za jeho hranicemi. Pověst se nebuduje snadno a ještě mnohem obtížnější je ji dlouhodobě udržet. Blance Konvalinkové a jejímu týmu knihovníků se to dařilo a já jsem jí za to moc vděčná,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Dana Petrýdesová prošla v liberecké knihovně několika odděleními od vedení Informační služby po řízení Odboru služeb. V této pozici byla v uplynulých letech zodpovědná za nabídku a design veřejných služeb knihovny a za řízení a provoz všech oddělení nabízejících služby veřejnosti.

„Společně s týmem spolupracovníků jsme v knihovně vybudovali nové služby reagující na aktuální potřeby veřejnosti, například nabídku e-knih a dalších elektronických zdrojů, vzdělávací aktivity pro školy i veřejnost (včetně online), zaměřovali jsme se i na osoby s handicapem. Díky zavedení nové technologie se zjednodušily výpůjčky i návraty. Kolegyně Dana Petrýdesová prosadila větší propagaci knihovny na sociálních sítích, a kromě stálé péče o rozvoj provozních oddělení včetně poboček se velkou měrou podílela na moderní podobě nového webu,“  řekla Blanka Konvalinková.

„Paní Petrýdesová pracuje v Krajské vědecké knihovně léta. Zná velmi dobře provoz, zázemí a také má jasnou vizi knihovny do budoucna. Těším se na spolupráci a na další směry, kterými se knihovna pod jejím vedením vydá,“ dodává Květa Vinklátová.

TZ: Krajská vědecká knihovna

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky