Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Velikonoční běh přispěl papouškům Nestor Kea v liberecké zoo téměř 80 tisíc korun

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 02. 05. 2022 13:40
  • Kultura

Sdílet článek

Zdravý pohyb s dárcovstvím propojila Nezisková organizace Rozběháme Česko, z.ú a zorganizovala živou a virtuální charitativní akci Velikonoční běh pro ZOO Liberec. Výtěžek ze startovného/daru ve výši 78.390 korun putuje do zoologické zahrady v Liberci. V termínu od 26. února do 24. dubna se do akce zapojilo 745 osob.

Finance, kterými sportovci přispěli, využije zoo jako jeden ze zdrojů krytí nákladů na nový pavilon pro papoušky Nestor Kea. Běžela, či šla se trasa v délce 5 kilometrů na rychlost, nejrychlejší muž zdolal trasu v čase 00:18:48. Zároveň se uskutečnil v Liberci a Plzni živý běh na podporu akce, kde účastníci neběželi na čas, ale užili si stanoviště s úkoly, které byly laděny tématicky svátečně.

Více informací je na webu https://www.myteporazime.cz/zavody/velikonocni-beh

TZ: ZOO Liberec 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky