Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Týden knihoven přinese rande naslepo i Jakuba Děkana

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 24. 09. 2021 08:13
  • Kultura

Sdílet článek

Po roce se opět blíží tradiční Týden knihoven, plný nejrůznějších akcí a zajímavostí. I liberecká Krajská vědecká knihovna se k této kampani každoročně připojuje. V letošním 25. ročníku, který se koná od 4. do 10. října, opět uchystala pestrou nabídku služeb a kulturních a vzdělávacích pořadů pro děti i dospělé. Společným celostátním tématem letošního Týdne knihoven je téma udržitelnosti.

„Knihovny a hlavně knihovníci Krajské vědecké knihovny neustále vylepšují nabídku služeb pro čtenáře a další návštěvníky tohoto nádherného knižního stánku. Vybírat si mohou lidé napříč generacemi a také lidé s různým typem hendikepu,“ chválí práci knihovny Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Můžete se těšit na tradiční čtenářskou akci Rande naslepo s knihou, maxihry v Hudební knihovně, oblíbenou burzu knih a časopisů a také na různé soutěže na sociálních sítích a v Knihovně pro děti a mládež. Po celý týden se v Knihovně pro děti a mládež a na pobočkách budou moci noví dětští čtenáři registrovat zdarma. V Týdnu knihoven také zahájíme zbrusu nový cyklus online rozhovorů s názvem Knihomluvy, ve kterém budeme zpovídat zajímavé regionální osobnosti, jako jsou spisovatelé Pavel Novotný a Klára Aycox nebo hudebník Jakub Děkan.

V duchu společného motta udržitelnosti jsme pro naše dětské příznivce připravili ekologickou vycházku Jak se chováme v lese. Také tradiční liberecká specialita – série literárních čtení nazvaná Literatour – se letos ponese v „zeleném“ duchu. Na účastníky čekají ukázky ze světa rostlin, stromů a parků na pěti nevšedních místech Liberce.

Pevně doufáme, že si akce v Týdnu knihoven budeme moci společně s našimi příznivci vychutnat navzdory přetrvávající celosvětové pandemii koronaviru a zveme do knihovny všechny, kteří mají chuť zažít ji jako místo inspirace, kultury, vzdělávání i odpočinku,“ doplňuje ředitelka knihovny Dana Petrýdesová.   

Podrobné informace k programu Týdne knihoven a k aktuálním hygienickým opatřením naleznete na webových stránkách liberecké knihovny www.kvkli.cz.

Program Týdne knihoven 2021 v Liberci:

Po celý týden

Dětská registrace zdarma
Celý týden v Knihovně pro děti a mládež a na pobočkách.

4. – 10. 10.
Šachový týden
Obří šachovnice a další maxihry v Hudební knihovně.

4. – 10. 10.
Soutěž s Toníkem
Vydej se po Toníkových stopách a vyřeš úkoly, které pro tebe vymyslel.
Celý týden v Knihovně pro děti a mládež.

5. – 9. 10.
Rande naslepo s knihou
Pro dětské i dospělé čtenáře.

Literární soutěž o ceny
Po celý týden na Facebooku a Instagramu knihovny.

Pořady:
4. 10. / 16 hod., Lidové sady
Jak se chováme v lese
Ekologická vycházka pro dětské čtenáře s účastí skautského vedoucího.
Registrace na stankova@kvkli.cz

5. 10. / 14-17 hod.
Burza knih a časopisů
Knihy, časopisy, hudba i učebnice za skvělé ceny!

5. 10. / 17:30 hod.
Literatour
Pět literárních čtení na pěti netradičních místech Liberce ze světa rostlin, stromů a parků.

8. 10. / 17:00 hod. on-line!
Knihomluvy
30 minut z knihovny (nejen o knížkách). Hostem videopořadu je Pavel Novotný.

9. 10. / 10:00 hod.
Tři zlaté vlasy děda Vševěda
Pohádkové divadelní představení v podání souboru Spojáček Liberec.

TZ: Krajská vědecká knihovna

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky