Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ruční výroba skla je na prestižním seznamu, ředitelka jabloneckého muzea převzala pamětní list

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 16. 09. 2022 07:53
  • Kultura

Sdílet článek

Pamětní list, jenž dokládá zápis ruční výroby skla do Seznamu nemateriálních statků tradiční lidové kultury České republiky, převzala  v sobotu 10. září  v rámci celostátního zahájení Dnů evropského dědictví v Chebu ředitelka jabloneckého Muzea skla a bižuterie Milada Valečková z rukou ministra kultury Martina Baxy. Ocenění se předává vždy tomu, kdo nominace na zařazení do seznamu podal – a tím bylo právě Muzeum skla a bižuterie.

„Přebírám tento dokument  v zastoupení široké sklářské komunity, která v současné době bojuje v těchto dnech o svou existenci a zaslouží si naši podporu," prohlásila ředitelka v souvislosti s nerovnováhou na trhu s energiemi. „Věřme, že úspěšně dopadne i nominace do Reprezentativního seznamu nemateriálního kulturního dědictví lidstva UNESCO, o které se v těchto měsících rozhoduje."

„Věřím, že toto jedinečné zpracování skla posílí zájem o tradiční řemesla a ještě víc zviditelní náš kraj," doplnila Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky