Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rozvolnění se blíží. Od úterý 4. května se smí do muzeí i galerie

30. 04. 2021

Díky rozvolňování v souvislosti s klesajícímí počty nakažených covidem bude již brzy možné vypravit se do kulturních organizací Libereckého kraje. Stále ale budou platit některá omezení – nebudou například možné skupinové prohlídky, bude nutné dodržovat rozestupy a limitovaný bude i počet návštěvníků.

Kulturní instituce uvítají první návštěvníky v úterý 4. května. V ten den tak bude možné vůbec poprvé navštívit po rekonstrukci Severočeské muzeum v Liberci a zhlédnout řadu nových expozic včetně té přírodovědné Doteky severu o krajině a přírodě Jizerských hor a Frýdlantska nebo proměnné výstavy Liberec kontra Reichenberg o vývoji zdejší architektury.

Otevřou se i liberecká Oblastní galerie, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Muzeum Českého ráje v Turnově a Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě včetně jeho poboček, jimiž jsou archeologické muzeum Českolipska  Šatlava v České Lípě, památník K. H. Máchy v Doksech a skanzen Vísecká rychta v Kravařích u České Lípy.

Přístupnou se stane rovněž část areálu kláštera v České Lípě - výstavní prostor ambitu, kaple Nejsvětější Trojice (dnes Biberova hudební síň), Svaté schody, Loretánský dvůr a kaple Panny Marie Loretánské. Přístupná bude také klášterní zahrada. 

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324