Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Oblastní galerie Liberec je opět přístupná bez omezení

13. 09. 2022

Od středy 14. září bude Oblastní galerie Liberec opět přístupná v plném rozsahu. Druhé podzemní podlaží bylo dosud uzavřeno kvůli následkům bleskové povodně, která zde umístěné technické prostory galerie zasáhla v pátek 28. srpna. Díky mimořádnému úsilí pracovníků galerie a spolupráci se zřizovatelem se podařilo tyto prostory sanovat a je proto možné zde obnovit veřejný provoz.

Návštěvníkům galerie je tak opět přístupná výstava Nostalgie periferie, kterou naleznou v Grafickém kabinetu a kde se již tento čtvrtek 15. září 2022 bude konat komentovaná prohlídka s autorem výstavy Nikolajem Savickým. Otevřeny jsou opět také stálá expozice Zlatý věk nizozemské malby a interaktivní expozice Buď v obraze včetně aktuálních intervencí laureátů Ceny Jindřicha Chalupeckého v roce 2021 a umělecké skupiny Procesisté.

V Podbazénové hale je v současné době připravována výstava turnovského výtvarníka Tomáše Plesla Obzory, která bude zahájena slavnostní vernisáží 29. září 2022.

Návštěvníci galerie rovněž mohou zhlédnout aktuální výstavy Na křídlech života či prezentaci slovenských výtvarníků Slavomíry Ondrušové a Svätopluka Mikyty Zpřítomění. Myslet kresbou. Již jen do 9. října 2022 bude v Bazénové hale instalována hlavní výstava letní sezóny Krajiny zázraků, která uceleně prezentuje restaurované obrazy barokního malíře Jana Jiřího Hertla pocházející ze zrušeného turnovského františkánského kláštera, kterou galerie uspořádala ve spolupráci s Muzeem Českého ráje v Turnově.

TZ: Oblastní galerie Liberec

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324