Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kulturní aktivity rozdělí kraj téměř dva miliony korun

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 29. 04. 2022 12:48
  • Kultura

Sdílet článek

Rozdělení dotačního programu nazvaného 7.1 Kulturní aktivity v Libereckém kraji odsouhlasilo na svém zasedání krajské zastupitelstvo. Žadatelé obdrží celkem 1.994.860 korun.

„Na pořadatele kulturních akcí dopadla v minulých dvou letech velmi tvrdě nutná protipandemická opatření. Jsem ráda, že se zase vracíme zpátky ke kulturnímu životu a pořadatelé k pořádání akcí. Je to, i s ohledem na úspory ve všech sektorech, velmi těžké. Libereckému kraji se i přesto podařilo dotační programy udržet a pořadatelům takto pomoci,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V tomto programu přijal krajský úřad celkem 67 žádostí o dotaci, z čehož bylo navrženo k podpoře 51 žádostí. Z částky v programu vyhrazené, jejíž výše činila 2 miliony korun, bylo rozděleno 1.994.860 Kč.  Osm žádostí bylo navrženo nepodpořit z důvodu nedostatečného počtu bodů a vyčerpání alokace programu, osm jich bylo vyřazeno kvůli nesouladu v administrativě. 

Program je určen na podporu a kulturních a uměleckých akcí a projektů se zaměřením na hudbu, divadlo, výtvarné umění, tanec, tradiční lidovou kulturu a folklor. Cílí především na akce a projekty se širším společenským přínosem regionálního a nadregionálního charakteru, na akce rozvíjející regionální kulturu a na uchování kulturních tradic.

 

Název programu

Počet obdržených žádostí v termínu

Počet obdržených žádostí po termínu

Celková výše požadované dotace Kč

(údaj za všechny žádosti)

Celková výše nákladů předložených projektů

(údaj za všechny žádosti)

7.1 Kulturní aktivity v Libereckém kraji

66 

 2.652.860 

 9.996.940

 

 

 

Počet žádostí

Požadovaná dotace (v Kč)

 Podpořené žádosti

51

 1.994.860

Nepodpořené žádosti

8

 363.000

Vyřazené žádosti pro administrativní nesoulad

8

 295.000

Celkem

67

 2.652.860

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky