Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mlsné medvědí příběhy i Zbojník Jurko. Festival Anifilm myslí také na děti

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 14. 06. 2021 14:37
  • Kultura

Sdílet článek

Je to jedna z prvních velkých kulturních akcí, která se uskuteční po lockdownu. Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm se v Liberci koná od 22. do 27. června. Nabídne řadu filmnových projekcí a doprovodného programu na celé řadě míst krajské metropole. Pořadatelé nezapomněli ani na dětské publikum.

Centrem festivalu bude opět liberecký zámek, kam by měly směřovat první kroky každého návštěvníka Anifilmu. Najde zde totiž akreditační centrum a ticketing, ve festivalovém obchodě si může vybrat z mnoha festivalových suvenýrů, nachází se zde také info point a Game zóna a VR kino. Na zámku je i další důležité místo, a tím je covid testovací místo, které bude v provozu každý festivalový den od 9:00 do 19:00, v neděli pak od 9:00 do 14:00. Projekce a další programy pak vedle libereckého zámku budou probíhat v kině Varšava, Cinema City OC Fórum, kongresovém sálu hotelu Zlatý lev, Severočeském muzeu, Oblastní galerii Lázně, Lidových sadech, Krajské vědecké knihovně, na náměstí Dr. E. Beneše a k dispozici bude i festivalový stan.

Anifilm myslí i na nejmenší diváky, pro které připravil bohatý projekční i doprovodný program. Vedle programů v rámci tématu Planeta A je pro ně připraven pestrý výběr tvorby letošního laureáta Ceny za celoživotní přínos Edgara Dutky nebo porotkyně Alexandry Májové, která přiveze oblíbené Mlsné medvědí příběhy. Zajímavé bude jistě vidět po delší době oprášenou slovenskou klasiku - celovečerní snímek Zbojník Jurko. Širšímu publiku a rodinám s dětmi je pak určený program v sekci Bilance, který je přehlídkou celovečerních filmů uvedených do české distribuce v nedávné době. V tradičních Dílnách animace si děti mohou pod vedením odborných lektorů vyrobit vlastní animovaný film a ve spolupráci s Českou televizí si děti budou moci vyzkoušet, jak se tvoří filmové zvuky a ruchy. Chybět nebudou ani divadelní představení pro nejmenší diváky. Děti i dospělé jistě zaujme i výstava originálních loutek a scén z nového českého celovečerního filmu Myši patří do nebe, který se na Anifilmu poprvé českému publiku představí v mezinárodní soutěži celovečerních filmů.

TZ: Anifilm

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky