Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajskou metropoli obsadí desítky flašinetářů z Čech i ciziny

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 09. 08. 2021 16:24
  • Cestovní ruch
  • Kultura
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Přibližně tři desítky flašinetářů z šesti zemí světa se sjedou do Liberce. Krajská metropole hostí ve dnech 11. a 12. srpna již dvanáctý ročník mezinárodního festivalu Liberecký flašinetář. Krom domácích účastníků dorazí také flašinetáři ze Slovenska, Německa, Polska a Švýcarska.

„Dvanáct let festivalu je skutečně úctyhodné číslo. I v loňském pandemickém roce se podařilo festival uskutečnit a přijeli i zahraniční hosté. Děkuji organizátorům za tento tematicky výjimečný počin,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Slavnostní přivítání všech flašinetářů se uskuteční 11. srpna od 16 hodin před libereckou radnicí, kde zazní všechny nástroje. Od 19 hodin pak následuje koncert v kostele Nalezení svatého Kříže.

Ve čtvrtek 12. srpna pak bude možno se od 9 do 17 hodin zaposlouchat do libých tónů flašinetů v centru Liberce; program festivalu ukončí závěrečný koncert od 17.30 v Oblastní galerii Lázně.

V rámci setkání flašinetářů nebude chybět ani doprovodný program, a to v podobě hry velkého pouťového flašinetu nebo jízdy starých jízdních kol. Rovněž bude možno zaposlouchat se do kramářských písní v podání Markéty Ježkové a Jarmily Enochové.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky