Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Krajská vědecká knihovna opět uvítá čtenáře. Otevírá ve středu

12. 04. 2021

Na základě nejnovějšího mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, které za dodržení  stanovených podmínek umožňuje i zpřístupnění knihoven, otevře se konečně po čtyřech měsících veřejnosti i Krajská vědecká knihovna v Liberci.

„I když v souladu s opatřením mohou knihovny otevírat již v pondělí 12.  dubna, naše knihovna otevře z technických důvodů až ve středu čtrnáctého. Aktuálně probíhá generální oprava výtahů pro veřejnost. Knihovna se zároveň musí po delším uzavření na provoz pečlivě připravit,“ uvedla ředitelka knihovny Dana Petrýdesová.

Knihovna bude nabízet především běžné výpůjční služby, tedy vracení a půjčování dokumentů, přičemž prosí své uživatele o dodržování pravidla 3R  neboli ruce, respirátory, rozestupy. Upřednostňuje se samoobslužné půjčování a nově i vyzvedávání objednávek a rezervací. Poskytování ostatních služeb bude zatím stále omezené, jelikož je nutné regulovat počet osob v budově. Pracovníci knihovny proto žádají uživatele, aby svůj pobyt v knihovně omezili na co nejkratší dobu.

Knihovna bude otevřena každý všední den od 9 do 19 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin Výjimkou je jako tradičně úterý, kdy půjčovny z provozních důvodů otevírají až ve 12 hodin, zatímco vstupní hala je k dispozici již od 9.00 jako v jiné dny. Kromě pobočky v Machníně otevírají s omezenouprovozní dobou také všechny naše městské pobočky. Veškeré informace o provozu po otevření naleznou uživatelé na webu knihovny v sekci Aktuálně – https://www.kvkli.cz/o-nas/aktualne/id:30534/od-stredy-14-4-knihovna-otevrena.

Čtenáři mají také stále k dispozici všechny on-line služby včetně půjčování e-knih a přístupu do celé řady různých databází a digitálních knihoven. Rovněž zatím ještě nebude možné organizovat kulturní a vzdělávací akce fyzicky v budově knihovny, budou tedy i nadále přenášeny formou videí a živého vysílání, a to na YouTube a Facebooku knihovny. Program knihovny na měsíc duben je k nalezení na webu knihovny v oddíle Akce.    

Přestože zajištění provozu při dodržení různých hygienických podmínek a opatření bude pro knihovnu i pro její návštěvníky náročné, jsme rádi, že můžeme konečně naše čtenáře přivítat v prostorách knihovny a pomoci jim s vyřízením jejich požadavků,“ dodala ředitelka Petrýdesová.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324