Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablonecké muzeum uchystalo virtuální tvůrčí dílny

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 03. 02. 2021 09:47
  • Kultura

Sdílet článek

Komu chybí kultura a tvůrčí činnost, nemusí zoufat. Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou totiž od února nabízí svým návštěvníkům možnost nahlédnout do expozic muzea formou tematických videí a online aktivit.

Pro období jarních prázdnin připravili dvě videotvůrčí dílny kurátoři muzea. Přiblíží aktuální téma výroby perličkových ozdob, zapsaných v prosinci na prestižní seznam UNESCO, a dále moderních svítidel. „Chceme zůstat v kontaktu s návštěvníky a nabízet jim možnost aktivně trávit volný čas i v této nepříznivé době,“ přiblížila muzejní edukátorka Milena Zachařová.

Videa s kurátory a virtuálním ateliérem na téma Perličkové ozdoby a Svítidla v muzeu vyjdou již ve středu 3. a v pátek 5. února. Pokračovat pak budou na webových i facebookových stránkách muzea vždy jednou měsíčně.

TZ: Muzeum skla a bižuterie

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky