Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dětský koutek po zimě opět otevírá brány. Zahajuje svou 67. sezonu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 20. 04. 2022 10:04
  • Kultura

Sdílet článek

Téměř po půl roce se dnes opět otevírá Dětský koutek v libereckých Lidových sadech. Během každoroční zimní uzávěry prošel kompletní rekonstrukcí asfaltových komunikací i dopadových ploch pod herními prvky a v průběhu letošního roku v areálu také dojde k celkové opravě vodních fontán.

„Jedná se o první velkou a dobře viditelnou proměnu, kterou určitě rodiče s dětmi přivítají. Dětský koutek si pamatují i lidé dnes již dlouho dospělí a vodí tam i své děti. Zasloužil si modernizaci a my v ní budeme pokračovat,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Letošní sezona je sedmšedesátá. Jako každý rok se návštěvníci mohou těšit na oblíbené ruské kolo, historický vláček z roku 1971, vzduchovou trampolínu i všechny tradiční prolézačky, klouzačky, houpačky, které prošly v průběhu uzávěry revitalizací.  Novinkou pro letošní rok jsou zbrusu nové asfaltové komunikace na dopravním hřišti i bezpečné dopadové povrchy pod herními prvky. Do začátku letních prázdnin projdou kompletní rekonstrukcí také vodní fontány.

Na děti dále ve svém opraveném výběhu čeká i sedmihlavé stádo koz kamerunských včetně jejich dvou letošních mláďat. „Velice nás těší, že i po téměř sedmdesáti letech je Dětský koutek stále oblíbeným výletním cílem mnoha nejen libereckých rodin. Jen v minulém roce jeho branami prošlo celkem 22.631 návštěvníků. K jeho dlouholeté tradici cítíme obrovský respekt a každým rokem pracujeme na jeho zvelebování. Pevně doufám, že to veřejnost ocení a koutek se stane vyhledávanou atrakcí i pro další generace,“ dodala Vladimíra Štrynclová, vedoucí Kulturního a společenského střediska Lidové sady.

V průběhu následujících let bychom v Dětském koutku také rádi vybudovali nové bistro, které by více odpovídalo aktuálním gastronomickým trendům a poptávce. V plánu je i nová voliéra pro andulky vlnkované nebo výstavba opičí lanové dráhy pro menší děti,“ dodal ředitel liberecké zoo David Nejedlo.

V případě hezkého počasí je Dětský koutek otevřen v květnu, září a říjnu každý den včetně víkendů od 9 do 18 hodin, v červnu, červenci a srpnu pak do 19 hodin. Za celodenní vstupenku s možností opustit areál v průběhu dne děti od 2 let zaplatí 60, jejich dospělý doprovod 30 korun.

TZ: ZOO Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky