Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Architekt představí chystanou podobu parku u Severočeského muzea

16. 05. 2022

Obnovou by měl v budoucnu projít park, který obklopuje Severočeské muzeum v Liberci. Bližší informace o této chystané akci se mohou zájemci dozvědět ve čtvrtek 19. května od 17 hodin. V tento den a čas se v muzeu uskuteční představení plánovaného projektu obnovy muzejního parku.

„Severočeské muzeum prošlo v minulých letech z velké části náročnou rekonstrukcí. K nádherné budově patří také památkově chráněný park, který si zaslouží tomu odpovídající péči. Z toho důvodu jsme s obnovou oslovili jeden z nejlepších ateliérů nejen v České republice, ale i z hlediska evropského, a sice Ateliér Krejčiříkovi. Mají za sebou takové práce, jakými jsou revitalizace Lednicko-valtického areálu nebo park na Kuksu,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Projekt obnovy parku, který ve čtvrtek představí architekt Přemysl Krejčiřík, zkonzultovali a odsouhlasili památkáři, diskutovala o něm a podpořila také liberecká Kancelář architektury města a Rada architektů. „Samozřejmě jsme si vědomi toho, že lidé vnímají Lidové sady jako výstavní čtvrť Liberce a jednu z nejkrásnějších lokalit ve městě. Sami máme k tomuto místu velký respekt. Právě proto jsme postupovali daleko za rámec toho, co je nám dáno zákonem,“ doplnila Květa Vinklátová. „O podporu tohoto projektu bychom se rádi v budoucnu ucházeli v některém z vhodných dotačních zdrojů.“

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324