Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zástupci kraje vyhlásí Knihu roku. V úterý v liberecké knihovně

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 25. 06. 2021 14:44

Sdílet článek

Již počtvrté se letos konala soutěž Kniha roku Libereckého kraje. Jejím cílem je ocenit autory a nakladatele za mimořádný literární počin, který se jakkoliv vztahuje k Libereckému kraji. Vítěze tohoto ročníku vyhlásí 29. června od 15 hodin v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

 „Jako jediný kraj pořádáme soutěž tohoto druhu. Od začátku jsme chtěli podpořit nakladatele a autory ve vydávání knih formou propagace jednotlivých titulů. Jsme rádi, že přihlášky do soutěže chodí, ale myslím, že v regionu vychází i další knihy. Rádi bychom je v soutěži přivítali“, doporučuje Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Sedmičlenná odborná komise v čele s novou ředitelkou Krajské vědecké knihovny Danou Petrýdesovou posuzovala na dílech grafické zpracování, výtvarné řešení a kompletní estetický dojem. Po jejím boku usedli Pavel Kopřiva, ředitel Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově, Jiří Padevět, spisovatel a ředitel nakladatelství Academia, Martin Fryč, knihkupec, Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje, Petr Beitl, předseda výboru pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje a Martin Féna, vedoucí oddělení kultury Libereckého kraje.

Vítězové v kategoriích Odborná a populárně naučná literatura, Beletrie a poezie, Literatura pro děti a mládež, učebnice a Umělecká monografie a výtvarná publikace a Osobnost získají finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobila Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově. Výherce kategorie Cena čtenářů získá rovněž výrobek šenovské umělecké průmyslovky. V letošním roce komise rozhodla, že udělí ještě dvě Zvláštní ceny poroty a Cenu za knihu o obci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky