Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Purpurová noc 2: Tisíciletý démon

Ivana Maršálková

sekretariát Ing. Květy Vinklátové, náměstkyně hejtmana, resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu

  • 26. 02. 2019 00:00

Sdílet článek

Jde o druhý díl fantasy cyklu Purpurová noc. Děj románu se odehrává v kulisách města Liberec. Příběh je situován do alternativní budoucnosti (rok 2025), v níž se Česko stává jedinou zemí na světě, kde funguje magie. Vládu přebírá temný mág, který si v lokalitě Liberecké výšiny buduje nové administrativní a vládní centrum Rudou věž. V souladu se změnami nastolenými magií se proměňuje i město samo a z místa důvěrně známého se před očima čtenáře mění v místo cizí a překvapující. Na výstavišti vyvěrají termální prameny, galerie slouží jako hudební bar, do Jezírka u bývalé zoologické zahrady chodí lidé lovit zlaté rybky a pozorovat ptáky ohniváky. Ve druhém díle série se čtenáři mohou těšit na další liberecké lokality, jako je Strossova vila nebo krajská knihovna. Na konci prvního dílu cyklu převzal moc v Česku mladý a progresivní mág Jan Rener, který ukončil magický teror obyvatelstva, a země pod jeho vedením vstoupila do zlatého věku. A přece musí hned na počátku vlády čelit nečekanému útoku, když přímo v hlavním městě Česka Liberci dojde k vraždě.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky