Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jan Nepomuk hrabě Harrach - ze života českého kavalíra

Ivana Maršálková

sekretariát Ing. Květy Vinklátové, náměstkyně hejtmana, resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu

  • 26. 02. 2019 00:00

Sdílet článek

V polovině prosince minulého roku spatřila světlo světa výpravná knižní publikace Jan Nepomuk hrabě Harrach - ze života českého kavalíra. Představuje význačnou osobnost českých dějin druhé poloviny 19. stolení, výrazně spojenou s naším regionem. Autorem knihy je historik Jan Luštinec (jen dvě z třiadvaceti kapitol doplnili J. Tlustý a P. Nose), který v ní zúročil několik desetiletí práce v Krkonošském muzeu v Jilemnici, sídlícím v budově bývalého harrachovského zámku. Autor v závěrečné poznámce doufá, že by podnícení zájmu veřejnosti o mimořádnou osobnost hraběte Jana mohlo vyústit ve vydání podrobné monografie. Každopádně po takto obsahově vyčerpávající a přitom čtenářsky přívětivé, obrazově bohaté a čtivé knížce budou mít tvůrci případné další publikace nelehkou úlohu. Vázanou knihu formátu 30x21 cm o 336 stranách vydala správa KRNAP a je k dostání v jejím e-shopu a všech prodejních místech - informačních střediscích a muzeích Správy za 399 korun.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky