Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava Salon v Železném Brodě měla skvělý úspěch, bude další

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 03. 2014 16:08

Sdílet článek

V Městské galerii Vlastimila Rady v Železném Brodě skončila výstava SALON. Výstava s osobitým kouzlem se setkala s velkým zájmem a ohlasem nejenom ze strany 82 vystavujících, ale také z řad veřejnosti.

Na návštěvníky, mezi nimi i náměstkyni hejtmana LK pro kulturu Hanu Maierovou, čekala celá plejáda nejrůznějších výtvarných technik, kdy svou uměleckou tvorbu bez rozdílu prezentovali profesionálové i laičtí umělci.

SALON navštívilo celkem 344 návštěvníků!  A protože je v mimosezónním čase galerie otevřená pouze během víkendu, je to skutečně úctyhodné číslo.

„Z veřejného hlasování o nejlepší vystavené dílo vzešlo toto pořadí: Na třetím místě se umístil Jan Sochor se souborem tří maleb, z nichž se nejvíce líbil „Višňový dezert“. Na druhé pozici se umístil Jan Smetana se svou malbou zimní krajiny „Pohled na Bzí“. Nejvíce hlasů obdržel Břetislav Novák ml., za skleněný broušený objekt,“ uvedla za Občanskou besedu Martin Hlubuček s tím, že tento sklářský výtvarník a pedagog střední uměleckoprůmyslové školy sklářské bude vyzván k samostatné výstavě, která by se měla konat v příštím roce.

„Organizátoři výstavy (Občanská beseda ŽB a IKS Železný Brod) se shodně domnívají, že poslání městské galerie, bylo touto atraktivní výstavou naplněno a že by se v projektu mělo pokračovat i v následujících letech,“ uvedla Iva Chaloupková z IKS.

André Jakubička, starosta města dodává:  „Jsem tímto nápadem nadšen. Věděl jsem, že   se každoročně schází poměrně vysoký počet žádostí o uspořádání výstavy, a že v minulosti nebylo možno vyhovět všem zájemcům. Toto řešení je velmi elegantní cestou, jež je ozdobena navíc úspěchem.“

Zájemci o uspořádání výstavy v městské galerii v roce 2015 se mohou hlásit do konce května. Stačí vyplnit žádost o termín výstavy v roce 2015. Tu si můžete vyzvednout v kanceláři IKS, nebo ji v elektronické podobě najdete na stránkách města Železný Brod: http://www.zeleznybrod.cz/cz/obcan/kultura-sport-spolky/galerie/

Autor: Bc. Iva Chaloupková, IKS Železný Brod a  MgA. Martin Hlubuček , Občanská beseda, o.s.

Tel. 483 333 948, 722 793 091

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky