Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyhlášení soutěže "Památka roku 2017" a „Mladí fotografují památky - ročníku 2018“

Maršálková Ivana

sekretariát Ing. Květy Vinklátové, náměstkyně hejtmana, resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu

  • 05. 10. 2017 12:08

Sdílet článek

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska vyhlásilo společně s Národním památkovým ústavem a Ústavem územního rozvoje dvě soutěže.

Soutěž o cenu za nejlepší projekt a realizaci obnovy - Památka roku 2017. Cena se uděluje za nejlepší projekt a realizaci obnovy - budovy nebo souboru staveb, které mají významné památkové, architektonické nebo urbanistické hodnoty a jsou nositeli specifického charakteru prostředí. Hodnoceny mohou být např. zámek, hrad, klášter, jejich areál, kostel, palác, radnice, divadlo, obytná stavba, charakteristická část zástavby, brownfield, veřejný prostor, park... 

Uzávěrka přihlášek:  26. ledna 2018

http://www.historickasidla.cz/cs/soutez-pamatka-roku-2017/

Soutěž Mladí fotografují památky - ročníku 2018. Jedná se o jednu z největších světových akcí pro mladé na poli kulturního dědictví. Je určena pro žáky a studenty základních a středních škol, kteří do sekretariátu Sdružení zašlou fotografie, které budou vyjadřovat hlavní myšlenky Dnů evropského dědictví (www.ehd.cz).

Vítězové Národního kola soutěže budou slavnostně vyhlášeni u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel na Pražském hradě ve Španělském sále dne 17. dubna 2018 a postupují do mezinárodní soutěže.

Uzávěrka pro zasílání soutěžních fotografií v České republice: 18. března 2018    

http://www.historickasidla.cz/cs/soutez-mladi-fotografuji-pamatky/vyhlaseni-souteze-mladi-fotografuji-pamatky-rocniku-2018.html

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky