Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Semilech už jsou již cyklisté vítáni

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 03. 2014 15:36
  • Rozvoj

Sdílet článek

Certifikát „Cyklisté vítáni“ č. 103822014 nově získalo od Nadace Partnerství, Program Zelené stezky Greenways, Turistické informační centrum Semily (TIC) ve spolupráci s Muzeem a Pojizerskou galerií Semily.

Snad každý, kdo cestuje po Čechách na kole, se setkává s nedostatečnými službami pro cyklisty. Chybějí před hospůdkami a restauracemi stojany na kola, není kde se usušit, nejsou informace pro cyklisty a podobně. Jsem ráda, že Semily mohou tyto služby pro sportovce i rekreanty nyní nabídnout,“ pochválila Turistické informační centrum (TIC) místostarostka Semil Lena Mlejnková.

Podle Jany Brojové z TIC v projektu Cyklisté vítáni se jedná se o celonárodní certifikační systém, který hodnotí rozsah a kvalitu služeb jako jsou stravovací a ubytovací zařízení, kempy a turistické cíle pro cykloturisty.

„Cílem certifikace je zlepšování kvality služeb cestovního ruchu, konkrétně služeb pro cyklisty,“ zdůraznila Brojová.

Užívání chráněné známky „Cyklisté vítáni“ je upraveno Smlouvou o certifikaci, jejímž předmětem je úprava práv a povinností při plnění podmínek certifikovaných zařízení. Platnost certifikace je kontrolována na základě skutečného stavu služeb jednou ročně. Platnost všech údajů a seznam certifikovaných objektů je aktualizován na webových stránkách http://www.cyklistevitani.cz nebo http://www.cyklistevitani.eu/.

TIC, které prošlo certifikací, bylo označeno logem - zelenobílou značkou s usmívajícím se kolem.

„Povinným požadavkem k získání certifikace je kvalitní odstavné a zamykatelné místo pro kola a zavazadla, třeba v Semilech  dvoreček muzea, poskytnutí základního nářadí pro jednoduché opravy kol, servisní kufr je připraven ve spolupráci s BC Sportem Semily, vybavená lékárnička, aktuality a informace o službách pro cyklisty, např. rozsah služeb poskytovaných zařízením, mapy cyklistických tras v okolí, kontakty na půjčovny a opravny kol v okolí, spojení vlakem z místa k dalším cyklistickým cílům, důležitá telefonní čísla, předpověď počasí na nejbližší dny, kontakty na turisticky zajímavá místa v okolí, kniha hostů pro cyklisty a další,“ vypočítala Jana Brojová.

Z doplňkových služeb lze jmenovat ještě možnost umytí kol, poskytnutí základních náhradních dílů pro kola, prodej cyklistických a turistických map okolí, nabídku doporučených jednodenních výletů na kole v okolí, seznam ubytovacích možností v regionu, které jsou vhodné pro cyklisty, informační servis pro zajištění ubytování, které poskytuje služby pro cyklisty, ale také přístup na internet i cizojazyčné informační materiály.“

Více informací:    Mgr. Kateřina Šromová, odbor školství, kultury a vnějších vztahů  sromova@mu.semily.cz

Jana Brojová, Turistické informační centrum Semily info@semily.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky