Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sportovní výkon i krásné výhledy. V Libereckém kraji si in-line bruslaři přijdou na své

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 26. 07. 2022 10:19
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

In-line bruslení je stále oblíbenějším způsobem, jak posílit tělo. Prázdninové letní počasí k výletu na kolečkových bruslích přímo vybízí, a Liberecký kraj pro bruslaře nabízí spoustu možností. Svoje touhy naplní začátečníci i pokročilí, milovníci sportovních areálů i přírody.  

„Liberecký kraj je rájem sportovců, na své si tak samozřejmě přijdou i in-line bruslaři. Kombinace profesionálních sportovišť a krásné přírody vytváří ideální podmínky pro tento sport. Projížďka po kvalitní cyklostezce vedoucí poklidnou přírodou je opravdu nezapomenutelný zážitek,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Přímo v Liberci mají bruslaři hned několik možností, kde se projet. V areálu Sport Park Liberec je dráha dlouhá 1,37 kilometru určená spíše pro začátečníky nebo malé cyklisty. Jednodušší stezka je také v Rekreačním areálu Vesec, kde si sportovci můžou brusle i zapůjčit. Ocení ji i zkušenější sportovci, kteří mohou využít jeden z náročnějších běžeckých okruhů. Přímo v centru města se bruslaři mohou projet podél řeky Nisy, kolem které vede tři kilometry dlouhá cyklostezka.  

Také v turistickém ráji v Jizerských horách se kolečkový bruslař neztratí. Podél řeky Souš směrem na Smědavu si užije krásnou osmikilometrovou trasu.

Okolo jablonecké vodní nádrže Mšeno mohou sportovci využít nejen kilometr dlouhou stezku, ale také vyzkoušet jiné druhy sportu, jako plážový volejbal, windsurfing, jachting a potápění. V letních měsících samozřejmě jedna z největších městských přehrad ve střední Evropě vybízí ke koupání a k opalování na písečných i travnatých plážích.

Rájem pro všechny vyznavače in-line bruslení v Libereckém kraji je i bývalý vojenský prostor Ralsko. Multifunkční areál u Mimoně nabízí nejen 7,2 kilometrů in-line stezek, ale také vyhlídku na hrad Bezděz z nové rozhledny, lanové centrum, naučnou stezku nebo dětskou zoo. Pro bruslení se dá využít i bývalé letiště s betonovým povrchem a drahami o celkové délce 5,5 kilometrů.

Krásnou přírodou po bývalé železniční trati z České Lípy do Kamenického Šenova vede 17 kilometrů dlouhá cyklostezka Varhany s hladkým asfaltem. Lákadlem je také nedaleká Panská Skála známá z pohádky Pyšná princezna.

Velmi oblíbenou 6 kilometrů dlouhou trasou je úsek mezi Dolánkami a železničním mostem v Rakousích v Českém Ráji. Jedná se o část dálkové cyklotrasy Greenway Jizera podporované Libereckým krajem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky