Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj bodoval na soutěži s brožurkou o rozhlednách

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 26. 06. 2020 09:37
  • Rozvoj

Sdílet článek

Úspěchy sklízel na nedávné soutěžní přehlídce turistických propagačních materiálů Touristpropag Liberecký kraj. Ocenění se dočkala útlá brožurka, která představuje rozhledny na území regionu a navíc obdržel kraj certifikát, který jej opravňuje k bezplatné účasti na tomto veletrhu v příštím roce.

Brožura s rozhlednami se v kategorii Turistický průvodce vyšplhala na druhou příčku. Porotu zaujala především svým neobvyklým grafickým provedením a poutavým obsahem, který láká čtenáře k navštívení vyhlídek.

„Rozhledny jsou v našem kraji historickým fenoménem, který se dál rozvíjí, neboť se stavějí nové. A stále jsou populárním a turisticky vyhledávaným cílem. Proto přijde turistům náš průvodce vhod,“ řekla Květa Vinklátová, radní pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Podle slov poroty celková úroveň materiálů stále roste a hodnocení není vůbec jednoduché. Někdy se nad materiály vedla velká diskuze, jindy bylo rozhodnutí jasné již od začátku, což byl i případ sešitku s 36 rozhlednami. „Jsme moc rádi, že naše rozhledny porotu nadchly, bereme to jako velký úspěch. Ale hlavně věříme, že stejně nadchnou i návštěvníky a cestovatele. Protože není nic lepšího, než se na všechno podívat doslova z nadhledu,“ doplnil Jakub Šeps, vedoucí oddělení cestovního ruchu. 

Soutěž Touristpropag se koná u příležitosti veletrhu Regiony České republiky. V letošním, pátém ročníku, se soutěžilo celkem v 15 kategoriích. Devítičlenná porota, sestavená z řad odborníků cestovního ruchu, designu a grafiky, rozhodla o třech výhercích z každé kategorie a rozdala dalších 10 zvláštních cen.

Do soutěže se celkem přihlásilo 98 vydavatelů z řady obcí, měst, neziskových organizací a jiných podnikatelů cestovního ruchu se 178 materiály. Porota hodnotila i zahraniční materiály, konkrétně slovenských měst Košice a Revúca. O přízeň poroty se letos nově ucházelo také několik mobilních aplikací.

Rozhlednová brožurka je k mání v informačních centrech, v elektronické podobě je na turistickém portálu www.liberecky-kraj.cz.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky