Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Levnější skipasy, širší sjezdovky. Lyžaře v Krkonoších čekají novinky

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 08. 12. 2023 11:25

Sdílet článek

Zima přišla a s ní i bílá peřina, která pokryla celou zem. Lyžaři se radují, neboť horská střediska jim nabízejí skvělé podmínky. Informace o krkonošských skiareálech s aktuálním sněhovým zpravodajstvím i údaji o provozu lanovek a upravených běžkařských tratích je webová stránka Zimní střediska | Krkonoše – oficiální webové stránky (krkonose.eu).

„Zima začala nečekaně brzy a připravila pro lyžaře skvělé podmínky. Provozovatelé lyžařských areálů okamžitě zareagovali. Lyžařští nadšenci tak mohou ihned vyrazit jak na běžky, tak na sjezdovky,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Ve Špindlerově Mlýně je možné v letošním roce vyzkoušet nové dva kilometry zbrusu nové sjezdovky. Červená Přehradní vede od horní stanice lanovky Hromovka k Labské přehradě, kde bude v blízké budoucnosti vybudován terminál kabinkové lanovky, který propojení areálů dovrší. Terénními úpravami prošla modrá sjezdovka ve svatopetrské části areálu. Medvědín nezůstává pozadu, i zde je na propojení obou areálů připravena nová sjezdovka Lesní a pro letošek se na ni lze napojit z červené trasy. Vodovodní sjezdovka prošla kompletní proměnou, byla téměř dvojnásobně rozšířena a doplněna technickým zasněžováním.  

Největší lyžařský areál v Česku, skiresort Černá hora – Pec, pro letošní zimní sezonu drží ceny. Služby na skipasu naopak vylepšuje, přibude například večerní lyžování a bobovka v ceně pětidenních až sedmidenních skipasů. Dětské skipasy budou proti loňsku levnější, při online nákupu až o 33 %. 

Ve Skiareálu Rokytnice se změní majitel i tvář. V plánu je propojení areálů Studenov a Horní Domky, modernizace stávajícího vybavení i nová výstavba rozšiřující současné zázemí a možnosti parkování.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky