Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská vědecká knihovna bude zapojena do Centrálního portálu knihoven

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 08. 2014 09:34

Sdílet článek

Rada LK rozhodla o zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky malého rozsahu s názvem „Zapojení do Centrálního portálu knihoven - protokol  NCIP 2.02 v knihovním systému Advanced Rapid Library“ (ARL), jejíž předpokládaná hodnota je 719.000 Kč včetně DPH.

Předmětem veřejné zakázky malého rozsahu je provedení analýzy, vývoj a implementace protokolu (software) nad knihovním systémem ARL. Protokol je nezbytný pro zapojení knihovny do Centrálního portálu knihoven ČR, který umožní rychlé a přímé propojení knihoven a dodávku požadovaného dokumentu přímo do rukou čtenáře.

Celý projekt, který obsahuje i nákup nového serveru, má rozpočet 1,029 mil. Kč. Finanční prostředky na záměr získala Krajská vědecká knihovna v Liberci z  programu Ministerstva kultury ČR „Veřejné informační služby knihoven“ ve výši  70 % celkové částky projektu, tj. 719.000 Kč.

Spoluúčast KVK (30%) bude realizována formou účasti zaměstnanců knihovny na analýzách
a testování v průběhu projektu a pořízením nového výkonnějšího serveru na provoz  knihovního systému. Na nákup serveru bude vypsána jiná Veřejná zakázka malého rozsahu.

„Centrální portál knihoven umožní uživatelům získat požadované dokumenty v tištěné nebo digitální formě a pohotové a komplexní informace kdykoli, odkudkoli, kdekoli, a na kterémkoli místě v republice,“ říká Hana Maierová, náměstkyně hejtmana pro resort cestovního ruchu, památkové péče a kultury.

Největší přínos zapojení knihovny do CPK.

  • Naplnění vládou schválené koncepce na léta 2011-2015.
  • Nabídka rozsáhlejších a rychlejších služeb v rozhraní zpřístupňujícím přímo služby jednotlivých knihoven.
  • Možnost okamžité registrace a ověření identity do vzdálené knihovny, jednotné přihlášení
  • Využívání elektronických zdrojů knihoven
  • On-line platby za služby knihoven
  • Dodávka dokumentu ze vzdálené knihovny do rukou čtenáře.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky