Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hamr na Jezeře láká k vodě, vyjížďkám na kole i pěším výletům

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 07. 2021 11:49

Sdílet článek

Nedaleko Stráže pod Ralskem se nachází Hamr na Jezeře, který je vyhledávaným oblíbeným rekreačním střediskem. Je zasazený v nádherné přírodní scenérii mezi Hamerským špičákem s hradem Děvín, Mlýnským a Chrástenským vrchem. Řada penzionů a vilek dává Hamru na Jezeře ráz lázeňského městečka, proto je vyhledávaným cílem turistů.

Návštěvníci tohoto malebného střediska se mohou ubytovat ve dvou kempech a strávit příjemné chvíle u rybníka, jehož historie sahá až do 16. století. Celková vodní plocha o rozloze 56 hektarů ponořená do rozsáhlých lesních porostů bývalého vojenského prostoru přímo vybízí ke koupání i k rybolovu. Staleté košaté lípy lemují hráz rybníka.

„Hamr na Jezeře je dalším z míst, kde můžete strávit dlouhou dovolenou nebo třeba jen víkend. A jeho výhoda je, že pro obyvatele Libereckého kraje je to doslova za rohem,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Kemp Hamr na Jezeře je v areálu koupaliště přímo na břehu jezera. Návštěvníci se mohou procházet po 400 metrů dlouhé písčité a 100 metrů travnaté pláži, využít půjčovnu loděk, lehátek, slunečníků a dětské hřiště. Kemp Lesní je poblíž v areálu chatové osady přibližně
300 metrů od jezera.

Oblast si oblíbili vyznavači cyklistiky. I pěší si přijdou na své. Nedaleko kempu se na kuželovitém kopci tyčí nad okolní krajinou Hrad Děvín. Stačí vyrazit po značené cestě z koupaliště a za 20 minut je cíl nadohled. Odměnou je překrásný výhled na Hamerský rybník i okolní krajinu.

Pro zájemce o koupání jsou na stránkách Krajské hygienické stanice Libereckého kraje (https://www.khslbc.cz/koupaci_vody/) uvedeny aktuální informace o kvalitě vody.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky