Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Dvě prázdninové soboty v turnovském muzeu budou ve znamení řemesel

30. 06. 2020

Řemeslo má zlaté dno. Pod tímto názvem se uskuteční malý řemeslný jarmark v atriu Muzea Českého ráje v Turnově o dvou prázdninových sobotách 18. července a 15. srpna vždy od 9 do 17 hodin. Připravena bude atraktivní podívaná na tradiční řemesla, na někdy již téměř zapomenuté výrobní postupy či materiály. Setkání 22 řemeslníků doplní ukázky výroby, řemeslné dílny pro děti i dospělé, vystoupení flašinetáře a další zajímavosti.

„Návštěvníci se budou nejenom kochat, ale hlavně si budou moci zakoupit nádherné a kvalitní produkty vyrobené keramiky, skláři, řezbáři, košíkáři, brašnáři, kováři, představí se také dráteník, nožíř, cukrářka a chybět nebudou ani dřevěná hračka, tkané koberce či textilní zboží (ubrusy, kapsáře, zástěry, hračky, oblečení apod.). Příjemnou atmosféru podtrhne prostředí muzejního dvora a zahrady, ve kterých se bude jarmark nacházet. Návštěvnici tu najdou pohodovou atmosféru, zabaví sebe i své děti, a to vše se vstupem zdarma,“ doplnila organizátorka akce Marcela Beranová.

„Tento komorní řemeslný jarmark je pořádán na podporu řemeslníků v nelehké době, na podporu těch, kteří se zasloužili o mnoho jedinečných akcí, které muzeum desítky let pořádá, přispěli k jejich nezaměnitelnému půvabu, jsou nositeli tradice, která je nedílnou součástí našeho kulturního dědictví. Půjde o setkání s opravdu jedinečnými a úžasnými lidmi,“ dodává Vladimíra Jakouběová, ředitelka muzea.
 

TZ: Muzeum Českého ráje

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324