Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

První čtvrtletí roku 2017 přineslo opět nárůst návštěvnosti Libereckého kraje

12. 05. 2017

Zimní sezóna byla pro Liberecký kraj úspěšná, což dokazují statistiky 1. čtvrtletí 2017. Návštěvnost hromadných ubytovacích zařízení Libereckého kraje se meziročně navýšila o téměř jednu čtvrtinu, když do kraje zavítalo a v některém z místních ubytovacích zařízení přenocovalo celkem 221 423 turistů. Ačkoliv celkový počet návštěvníků vzrostl také ve všech ostatních krajích České republiky, nárůst v Libereckém kraji byl jednoznačně nejvyšší. Podíl na uvedeném výsledku měli především domácí hosté, jejichž počet meziročně vzrostl o 26,7 %. Neméně významně však také vzrostla návštěvnost zahraničních hostů, a to o 19,2 %.

„Je vidět, že Liberecký kraj je žádoucím „lyžařským regionem". Díky vynikajícím sněhovým podmínkám byly Jizerské hory, Krkonoše i Lužické hory doslova v obležení po celou sezónu,“ říká Květa Vinklátová, radní pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Mezi návštěvníky Libereckého kraje v 1. čtvrtletí roku 2017 převažují hosté z České republiky – ve sledovaném období ze 74,4 % (164 793 hostů). Největší část zahraničních návštěvníků tvořili turisté z Německa (51,0 % zahraničních turistů) a oproti prvním třem měsícům předchozího roku jich do kraje zavítalo o 13,7 % více. Zájem polských turistů reprezentovalo 15 033 návštěvníků (meziročně dokonce o 37,7 % více). Srovnatelný byl pak počet hostů z Nizozemska (2 293 osob, meziročně o 5,9 % více) a ze Slovenska (2 151 osob, meziročně o 6,9 % více). Kromě počtu hostů se navýšil i počet přenocování a to 20% více.

„Těší nás, že tyto trhy nadále rostou. Naše marketingové aktivity zaměřujeme právě na tyto vybrané trhy a je vidět, že je po nás neustále poptávka. Uspořádali jsme několik presstripů, prezentovali se na veletrzích a akcích cestovního ruchu a hodláme v tom pokračovat,“ dodává Vinklátová.

Z pohledu ostatních regionů České republiky zavítalo ve sledovaném období nejvíce turistů tradičně do Hlavního města Prahy. Druhým nejnavštěvovanějším regionem byl kraj Královéhradecký a třetím Jihomoravský. Liberecký kraj v tomto srovnání obsadil čtvrtou nejvyšší příčku a na republikové návštěvnosti se podílel 6,1 %.

Zdroj: www.czso.cz

Maršálková Ivana
ivana.marsalkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226489
Mobil: 739541536