Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Muzejní noci přálo počasí

22. 05. 2017

Dřevěné maringotky plné roztodivných bytostí zakotvily o Muzejní noci u kostela svaté Anny v Jablonci nad Nisou (19. 5.). Teplý květnový večer lákal k procházce a na představení tajemného cirkusu Nostalgie vyrazily stovky lidí. Program probíhal nejen v Jablonci, ale také v Liberci a Vratislavicích nad Nisou a kdo chtěl vidět co nejvíce, mohl využít kyvadlové dopravy historickým autobusem.

Prvními nedočkavými návštěvníky Muzejní noci byly hlavně děti. V Domě Jany a Josefa V. Scheybalových pro ně byla připravena dílna, kde si pomocí linorytu mohly vyrobit vlastní mořskou pannu. Před Domem u kostela svaté Anny s úderem šesté hodiny večerní začínalo první cirkusové představení. Diváci spatřili obřího hada, Dlouhorukáče, nejmenší baletku na světě nebo dokonce živou mořskou pannu – podle toho, jaké číslo si na kole štěstí vylosovali. Občerstvení zajišťovala originální kavárna Cirkcafé, která bavila hosty nejrůznějšími skeči. Vše doprovázely orientální tóny cirkusové kapely.

Po setmění v záři hvězd a lampiónků se cirkusové bytosti staly ještě tajemnějšími. “Mně se nejvíc líbil had a černý mazlík v kleci. Manžel by bral raději domů tu mořskou pannu,” smála se jedna z návštěvnic. Po představení ještě spěchali na zastávku historického autobusu, aby se stihli vrátit do Liberce odkud přijeli.

Nostalgickou atmosféru cirku pod širým nebem si užil i jablonecký primátor Petr Beitl. Počasí Muzejní noci pod Ještědem letos výjimečně přálo a zábava končila až o půlnoci.

Kontaktní osoba za JKIC: Radana Schaeferová, T: +420 606 270 543, schaeferova@jablonec.com

 

Maršálková Ivana
ivana.marsalkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226489
Mobil: 739541536