Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mezinárodní trienále skla a bižuterie JABLONEC 2017

Maršálková Ivana

sekretariát Ing. Květy Vinklátové, náměstkyně hejtmana, resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu

  • 20. 06. 2017 09:59

Sdílet článek

V rámci projektu Mezinárodní trienále skla a bižuterie JABLONEC 2017 se na pěti výstavách představí sedm desítek výrobců skla, bižuterie a šperku, designových značek a studií v oboru skla, bižuterie a šperku - vystavovat budou firmy z ČR a česká zastoupení zahraničních firem.

Jako první bude návštěvníkům od 24. června zpřístupněna výstava výrobců a designových studií TRENDY.DESIGN.PRODUKCE (největší výstava skla a bižuterie v ČR). V Galerii N najde místo prezentace odborných sklářských a uměleckých škol pod názvem A.TO.MY!. Těšit se můžete na prezentace tvorby tuzemských i zahraničních středních škol, vysokých škol a jejich ateliérů v oborech skla a bižuterie včetně oceněných prací v soutěžích za minulé tři roky.

Interiéry kostela sv. Anny zaplní unikátní výběr z tvorby sklářských výtvarníků ze všech krajů naší republiky s názvem NO LIMITS. Projekt je věnován podstatě tohoto mnohotvárného českého tvůrčího přístupu ke sklu. Ukazuje ji na dílech otců - zakladatelů, 25 pedagogů středních škol, vysokých škol a lektorů, kteří přednášejí a předvádějí své sklářské umění v zahraničí.

Výstaviště Eurocentrum zase přiblíží MATERIÁL: SKLO, výstavu věnovanou představení typů skel, které se v ČR vyrábějí a představují 85 % veškeré sklářské výroby. Stálé expozice Muzea bižuterie v Jablonci představí v rámci projektu REDESIGN práce studentů UTB ve Zlíně inspirované sbírkovými předměty muzea.

Doprovodný program Trienále:

Kromě otevření výstav bude pro návštěvníky slavnostního zahájení připraven doprovodný kulturní program v podobě hudebních nebo divadelního představení a další zajímavé akce.

Módní přehlídka MADE IN JABLONEC 2017 (1. 3. 2017 Liberec)

HRÁTKY (NEJEN) SE SKLEM (24. 6. – 3. 9. 2017) - zábavná herna a dílna pro dětské návštěvníky trienále na výstavišti Eurocentra

KŘEHKÁ KRÁSA 2017 (10. – 13. 8. 2017) - hlavní pořadatel Svaz výrobců skla a bižuterie

SKLÁŘSKÉ SVÍTÁNÍ – 6. ročník (říjen 2017) ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR. Jedná se o diskusní seminář o současnosti a budoucnosti českého sklářství

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky