Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj nabízí návštěvníkům libereckého Divadla F. X. Šaldy bezplatné parkování

26. 09. 2016

Návštěvníci libereckého Divadla F. X. Šaldy mohou po dobu představení bezplatně parkovat v prostorách krytého parkoviště Krajské vědecké knihovny v Liberci, jejímž zřizovatelem je Liberecký kraj. Od začátku nové divadelní sezony je tato služba ve zkušebním provozu. Pokud se osvědčí, bude fungovat po celou divadelní sezonu.

„Parkovací místa v prostorách krajské knihovny jsme se rozhodli nabídnout návštěvníkům divadla, kteří v době představení často řeší nedostatek parkovacích míst v okolí. Prostory parkoviště naší knihovny bývají ve večerních hodinách volná, proto jsme je nabídli k využití divadlu. Je to další z možností, jak podpořit zájem veřejnosti o kulturu a více ji zpřístupnit,“ vysvětlila Hana Maierová, statutární náměstkyně hejtmana pověřená řízením resortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury.      

Zájemcům je po dobu představení k dispozici cca 25 parkovacích míst v prostorách, do kterých se vjíždí z Pastýřské ulice. Návštěvníci vjedou dovnitř jako při běžném provozu. U vjezdu na parkoviště si vyzvednou parkovací lístek, brána se automaticky otevře a vpustí je do prostor parkovacího domu. Zde mohou odstavit svůj vůz na libovolném místě. Do půl hodiny po skončení představení musí parkoviště opustit. Vypuštěni budou, aniž by zaplatili poplatek. Pokud časový limit nestihnout, zaplatí plné parkovné.

Liberecký kraj v letošním roce podpořil liberecká divadla již několikrát. Kromě každoročního finančního příspěvku na provoz, který v roce 2016 pro Divadlo F. X. Šaldy v Liberci činí 1.200.000 Kč, poskytl Šaldovu divadlu také částku ve výši 2.300.000 Kč na nákup nákladního automobilu pro přepravu scénických dekorací. Další finanční podporu ve výši 500.000 Kč poskytl Liberecký kraj na provoz Naivnímu divadlu v Liberci a navíc částka 250.000 Kč putovala naivnímu divadlu na pořízení nové zvukové techniky.

 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215