Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Euroregion Tour 2017 startuje už tento pátek, bude pestrý a živý

15. 03. 2017

Eurocentrum v Jablonci nad Nisou bude patřit v pátek 17. a v sobotu 18. března veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour. Mottem letošního už 17. ročníku je Pestrý a živý Liberecký kraj. Lákadlem pro návštěvníky veletrhu bude Chorvatsko, které zde letos poprvé představí svoji turistickou nabídku. Nově budou vystavovat také Kroměřížsko, Lázně Velichovky nebo Olomoucký kraj a Jižní Čechy. Liberecký kraj představí na veletrhu své novinky, tipy na výlety, kulturní i sportovní akce nebo mapy.

Prezentováno bude dohromady 58 turistických cílů, destinací a atraktivit. Návštěvníci si prohlédnou několik výstav včetně modelu Sněžky z polského muzea miniatur v Kowarech. V Kině Junior se bude promítat cestovatelské pásmo „5 + 5 švestek“ o nevšedních zážitcích deseti svérázných cestovatelů, kteří přestaví země, domorodce a podivuhodná místa, která na své cestě objevili.

V pátek bude v Malém sále Eurocentra vyprávět cestovatelka Blanka Nedvědická o Sluneční škole v indických Himálajích. Automobilové nadšence jistě potěší možnost prohlédnout si speciální expediční vozidlo TATRABUS.

Během celého veletrhu bude probíhat kulturní doprovodný program, hudební a taneční vystoupení i barmanská show. Připraven je také program pro děti, kreativní korálková dílnička, iQLANDIA nebo program v ekologickém centru.

Věděli jste, že lze na veletrhu vyhrát? Hlavní cenou je zájezd v hodnotě 10.000 Kč od Cestovní kanceláře RS Tour Praha a dalšími cenami jsou poukaz na zájezd Tatrabusem od cestovní kanceláře Adventura, let balonem od společnosti BAART nebo volné vstupenky na Stezku korunami stromů na Lipně.

Na veletrhu se představí i 50 regionálních výrobců. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet řemeslo v připravených dílničkách a zakoupit produkty českých a polských tradičních výrobců od skla, přes keramiku, textilní výrobky až po gastropochutiny. Neméně zajímavý bude i seminář s příběhy pěti řemeslníků a jejich nástupkyň „Rodinná tradice aneb Z otce na dceru“.

Organizátoři nezapomněli ani na studenty z oboru cestovní ruch, pro které připravili odbornou soutěž „Proč přijet právě k nám“ a „Nejlepší turistický produkt“. V rámci veletrhu se rovněž uskuteční setkání informačních center Libereckého kraje.

Záštitu nad letošním ročníkem veletrhu převzala generální ředitelka agentury České centrály cestovního ruchu CzechTourism Monika Palatková a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

VSTUP na veletrh je ZDARMA, www.euroregiontour.cz.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624