Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Design Days Reichenberg 2016

Maršálková Ivana

sekretariát Ing. Květy Vinklátové, náměstkyně hejtmana, resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu

  • 29. 11. 2016 10:13

Sdílet článek

Oblastní galerie Liberec pořádá od pátku 2. prosince do neděle 4. prosince již třetí ročník designových trhů Design Days Reichenberg. Regionální designéři představí v Lázních sklo, šperky, keramiku, módu, ale také třeba dřevěné hodinky nebo kartonový nábytek. Všechny výrobky si mohou návštěvníci na místě zakoupit a získat originální vánoční dárek nebo se jen seznámit s inspirativními a krásnými výrobky.

 

Design Days Reichenberg vznikly v návaznosti na tradiční vánoční trhy, které liberecká galerie pořádala dlouhá léta ve staré budově galerie. S přesídlením Oblastní galerie Liberec do nových prostor se proměnil i charakter předvánoční akce. Jejím hlavním cílem je představit návštěvníkům širokou paletu kvalitního designu především od místních tvůrců a malých studií, s jejichž výrobky se v běžných obchodech nesetkáte. Příležitost ke zviditelnění tu mohou nalézt také začínající designéři. DDR tak pro mnohé návštěvníky představují alternativu k tradičním adventním trhům.

Na DDR se představí na 50 designérů se širokým spektrem výrobků od drobných šperků až po longboardy a cenovým rozpětím od pár desítek korun až po tisícové částky. „Už loňské dva ročníky prokázaly, že o design a kvalitní malosériové výrobky je velký zájem. Máme kladné ohlasy od návštěvníků, ale také od designérů,“ připomněla minulé ročníky Petra Kašková. Skladba designérů se částečně obmění, ale návštěvníci na DDR najdou oblíbené stálice, jako jsou MAKAM MAKAM, LLEV, Morrows, Papyrea nebo SKUBB. Asi nejrozšířenější skupinou prodávaných věcí budou šperky. Návštěvníci na DDR dále najdou módu a módní doplňky, tašky, peněženky, oblíbené dřevné hodinky nebo hračky, pletené zboží, porcelán, sklo, ruční papír a nově také řezané květiny.

Pořadatelé z galerie připravili také jednu novinku, která návštěvníkům zpříjemní pobyt v Lázních. „Letos bude na bazénové hale hrát DJ,“ upřesnila Petra Kašková a pokračovala: „Byl to častý požadavek od designérů, kteří jsou na to zvyklí z jiných podobných přehlídek,“ A k navození té správné předvánoční nálady muže přispět také svařák z galerijní kavárny Art CAFÉ, která bude otevřená po celou dobu DDR.

Na své si přijdou i malý návštěvníci. Lektoři Oblastní galerie Liberec si pro ně spolu s některými designéry připravili výtvarné workshopy, které se budou konat v atriu u galerijní kavárny. Děti si za doprovodu rodičů mohou vyrobit například designové placky, maňásky nebo postavičky dle vlastního výběru.

Vstup na Design Days Reichenberg bude po celou dobu zdarma.

Oblastní galerie Liberec je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Akce Design Days Reichenberg je podpořena Kulturním fondem Statutárního města Liberec.

  

Design Days Reichenberg 2016 (DDR 2016), Otvírací doba:

pátek 2. 12., 12-19 hod., sobota 3. 12., 10-19 hod., neděle 4. 12., 10-17 hod.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky